Pengalaman pertama order makanan online dengan Shogun2u

Hah sudahhhh... masalah problem la kalau macam ni... semalam aku introduce servis Shogun2u kat Miss Permaisuri... waaaa... kemain happy die bile tahu ade banyaaaaaaak menu korean, japanese, chinese, thai, western dan macam-macam lagi yang boleh di order secara online... Pastu tunggu jer menu sampai depan pintu rumah...

Selama ni kalau nak servis delivery memang takde lain dah pilihan aku... asyik pizza atau fastfood jer... Sekarang ni dah ade shogun2u la pulak... satu jer aku nak pesan kat Miss Permaisuri... Lepas ni jangan malas masak sudahhh... hahaha... Tapi so far Alhamdulillah Miss Permaisuri selalu jer masak kat rumah... sekali sekala kalau die balik kejer lambat atau penat baru order luar punya....

Ni cubaan pertama semalam beli japanese food melalui website www.shogun2u.com dan sebab nampak banyaaaak sangat menu best sampai terberbelanja ikut nafsu pulak... Menu atas ni untuk aku, Miss Permaisuri dan Akiff makan... Total RM37.8 jer... Murahhhhh....

Teriyaki Salmon - RM19.90
Ninja Sushi Pack 10pcs - RM17.90
Kebetulan pulak sekarang ni ade promo Chinese New Year.... beli mana-mana menu japanese or chinese food akan dapat free 1 set yang sama jugak... Itu sebab korang tengok gambar 1st aku tu setiap menu double... Promo ni still ade lagi sampai 23 Februari 2016 ni... 

Akiff berselera sungguh makan sushi tu... die memang suka tapi semalam die mampu makan 2 ketul jer... sebab sushi ni gemok-gemok... saiz lagi besar dari sushi yang pernah aku makan kat mana-mana sebelum ni... dan taste pun not bad... sedap kena dengan tekak kami anak beranak....

Servis penghantaran on time... Masa order online tu boleh letak time nak die sampai pukul berapa... Paling cepat adalah sejam selepas order... Aku mintak die hantar pukul 8 malam dan dia sampai 7.50 malam... Haaa ok la kannn...

Proses pembelian  boleh buat melalui website www.shogun2u.com atau boleh terus call jer... Pembayaran kalau nak mudah korang pilih jer cash on delivery... Bayar masa die hantar nanti...

Sebelum beli korang chek dulu area penghantaran ade termasuk dalam jajahan korang tak... masuk web diorang untuk chek area delevery...

Haaa... ade yang tanya aku semalam menu yang ada kat Shogun2u ni halal ke tak... Katanya sijil halal sedang dalam proses lagi sebab diorang pun masih baru... Baru jer start beroperasi Oktober 2015 katanya... Tapi memang diorang gunakan semua bahan dari pembekal yang ada sijil halal dan lebih meyakinkan aku sebab diorang ada beberapa tukang masak muslim jugak yang menyediakan menu-menu ni semua....

Aku harap pihak Shogun kena cepatkan sikit proses dapatkan sijil halal tu sebab menu-menu yang macam ni ramai orang takut nak makan sebab risau ada guna produk yang tak halal... dah ada sijil halal tu nanti mohon letak besar-besar kat page depan website tuuu...


Labels: , ,