Makan Seafood longgok atas meja di Crab Hut

Pernah kecoh kat media sosial pasal makan seafood berloggok atas meja takde pinggan mangkuk... lapik kertas jer... ade yang kate bukan budaya kita... ada yang ok jer... 

Hurmmm... tu terpulang pandangan masing-masing.. Bagi aku benda ni takde isu pun... sebab kite makan tu masih lagi beralas... masih lagi beradab... 1 meja tu hanya untuk kite, bukan bercampur dengan orang lain pun...

Malah bile ko makan berlonggok macam tu dengan keluarga dan teman-teman, terasa keakraban tu... Seriusss... aku dah cuba dah... Kitorang geng Kelab Blogger Ben Ashaari pergi try hari tu di Crab Hut Asia, Cyberjaya memang terasa lebih close dan mesra... Cuma beum sampai tahap ko suap aku, aku suap ko jer... hahahhaa... 

Ini haaa kitorang hari tu... bersepah makanan atas meja... hahaha... tapi nikmat weh... makan style gini memang selesa sangat... takyah nak kontrol-kontrol...

Muka teruja nak meratah lobster... dia punya rempah terasa sampai ke dalammm... 

Sebelum ni aku ingatkan Crab Hut hanya ada seafood jer semata-mata.... rupenyer menu die pelbagai... yang elergik dengan seafood pun boleh jer nak masuk restoran ni sebab banyak pilihan lain lagi yang ada untuk korang...

Ok ok... nak tayang gambar menu yang kitorang try hari tu laaa...

Seafood Bag, Asam Pedas Meat Crab & Freshwater Prawn - RM153.00
Red Lobster - RM155 (Promotion sepanjang Februari 2016)
Seafood Bag, Garlic Butter Hamaguri Clams + Yabbies + Scallob + French Beans - RM175.90
Fuhhhh... dok teringat lagi dia punya rasa dalam mulut ni... huhuhu...
Kalau seafood bag memang gini cara dia... longgokkan jer atas meja...
Tapi tak semua makanan kat sini die hidang longgok atas meja macam tu... nak yang set pun ade...

BBQ Chilled Australian Sirloin Beef in Smoky BBQ Sauce - RM39.90
Fried Soft Shell Crab Carbonara Spaghetti - RM23.90
Crab Hut Fried Jamalaya - RM25.90
Stuffed Sotong, Sotong Sumbat... yang sana tu disumbat dengan inti kelapa dan yang belah sini disumbat dengan nasi goreng sambal Thai - RM24.00/set
Kalau nak try lunch set pun ok jugak sini.... Tapi set ni hanya ada dari pukul 12pm hingga 4pm jer... Yang dok area berdekatan boleh la datang cuba set lunch ni...

Signature Southern Bang Baby Octopus with Garlic Fried Rice - RM23.00  
Spicy Plump Grill Salmon with Thai Sambal Fried Rice - RM32.00 
Chamala Chicken with Garlic Fried Rice - RM22.00  
Ni pulak antara pilihan air yang ada....

Yang pasti malam tu semua enjoy dengan food... hehehe.. So, boleh dah korang nak plan dengan family atau kengkawan datang makan sini... 

Untuk mudahkan korang order, dalam menu dah ada step by step cara untuk korang creat menu ikut citarasa korang sendiri... 

1st kena pilih seafood yang mana korang suka... boleh campur hingga maksimum 3 pilihan seafood dalam senarai yang ada... kiraan adalah ikut timbangan setiap 300gram atau 500gram... kecuali ketam jer dikira ikut kuantiti...

2nd... dah buat pilihan seafood korang pilih pulak jenis sos yang mana korang suka dan tahap kepedasan yang macam mana... ada 4 pilihan sos dan 4 pilihan tahap pedas... Kitorang makan hari tu tahap pedas paling rendah... itu pun ada yang tak tahan... kehkehkeh...

last step korang pilih bag buddies pulak... ade beberapa pilihan, korang boleh pilih satu atau 2 ikut kesukaan...

Haaaa... sekarang ni Crab Hut Asia ada buat promosi... Boleh tengok poster kat bawah ni haaa....

Monthly Crazy Bag - Valid till 29th February 2016
Monthly Crazy Bag - Valid till 31st March 2016
Everyday Happy Hour Combo
Hah... Jangan tunggu lagi sebab promo ni tak lama... Daaaaaaannnnn.. special untuk pembaca Blog Abah Careno, korang boleh tunjukkan Voucher kat bawah ni untuk dapatkan potongan diskaun 10% dari total bil korang (makanan sahaja)... Banyak tuuuu....

Voucher ni tak perlu print, hanya tunjukkan melalui phone/tablet korang kat casher sebelum buat pembayaran..  Sah sehingga 30 April 2016 sahaja.... Jom serbu restoran seafood terbaik di Cyberjaya ni... 

Untuk maklumat lanjut boleh refer detail di bawah ni...


Alamat:
Crab Hut Asia
Shaftsbury Square,
Persiaran Multimedia, 
63000 Cyberjaya, 
Selangor, Malaysia

Website : 
Crab Hut Asia

Facebook : 
Facebook.com/ crabhutasia

No Contact :
 
03-8322 6861

Labels: , , , ,