Ekstrak Durian Belanda Jus Annona Halang Perkembangan Sel Kanser

Bila aku post kat facebook pasal khasiat durian belanda yang berupaya menjadi 'pain-killer' atau ubat tahan sakit semulajadi (klik sini), ramai jugak yang komen tak tahu pun pasal tu... Yang diorang biasa dengar buah durian belanda memang baik untuk pengidap kanser...


Haaa betul tu... aku pun biase jugak dengar orang kata durian belanda ni bagus untuk pesakit kanser... Untuk membuktikan khasiat durian belanda tu, Dr. Roslida Abdul Hamid iaitu Pakar Penyelidik & Pensyarah dari Fakulti Perubatan & Sains Perubatan, UPM telah membuat kajian sejak tahun 2007 terhadap buah durian belanda dan hasilnya dia mendapati durian belanda mengandungi acetogenin yang tinggi yang membantu merencat perkembangan sel kanser tanpa merosakkan sel normal... 

Selain tu durian belanda juga kaya dengan Vitamin C yang bertindak sebagai antioksidan untuk mengelakkan kerosakan genetik... Magnesium & potassium yang terdapat dalam durian belanda pula berupaya mengurangkan bengkak pada bahagian kanser...

Untuk melawan sel-sel kanser dari terus merebak, badan kita sangat memerlukan tiga jenis asid amino yang tinggi iaitu tryptophan. methionine & lysine yang mana asid amino ini boleh didapati dari buah durian belanda...

Hah... akhirnya terbukti dari kajian yang dibuat... Sangat tinggi kan khasiat dari durian belanda ni... Cuma aku pun pelik kenapa buah yang begitu banyak khasiat ni susah nak dapat kat pasaran... Aku sendiri pun tak ingat bile kali terakhir aku makan buah durian belanda... Dah banyak tahun rasanya...

Sakit kanser tak kira peringkat umur... dari seawal baby sampai ke orang tua semuanya berpotensi mendapat kanser...

Jadi sebagai langkah persediaan kesihatan diri, aku amalkan minum Jus Annona iaitu menimum kesihatan yang diektrak dari buah durian belanda dan campuran kurma, buah delima, madu, gluthatinone dan banyak lagi... semuanya dari bahan yang kite tahu mempunyai khasiat yang sangat tinggi..


Aku baru jer mula amalkan produk ni... Tak payah nak bancuh... minum gitu jer... Rasa pun sedap...

Untuk info lanjut berkaitan Jus Annona, korang boleh refer detail kat bawah ni atau nak tanya direct dengan pengasas Jus Annona terus pun boleh... Inbox jer terus Puan Ony Nurhusni di facebook...

Laman web : Jus Annona Official (klik)
Facebook : Annona Official (klik)

Annona Careline : 016-4497181

Jus Annona dalam rancangan Nasi Lemak Kopi O - TV9


Labels: , ,