Cafe Hipster Garage 51 Banyaaaaak menu best

Yeaaaa.... Aku terjah cafe hipster lagi... Kali ni kat Bandar Sunway pulak dengan rakan-rakan Kelab Blogger Ben Ashaari... Ambik kesempatan hari cuti wilayah hari tu...

Cafe hipster kali ni adalah Garage 51... Ramai pulak yang konfius antara Garage 51 dengan The Garage KL yang aku pergi sebelum tu... Name jer hampir sama tapi tempat dan owner cafe tak sama...

Aku dari rumah ke sini guna petunjuk waze jer... Taip jer Garage 51 terus die bawak sampai depan pintu cafe ni... Tapi problem kat sini adalah parking... Sebab depan cafe ni ada beberapa kolej swasta... Time diorang ade kelas memang parking penuh... Tunggu diorang balik baru parking ok...

Macam biasa bila time order memang kecoh... Semua menu nak try... Sementara tunggu menu sampai aku sempat melawat kawasan dulu... Senang nak bagi gambaran persekitaran cafe ni kat korang...

Lagi pun cafe hipster memang mempunyai dekorasi dan persekitaran yang menarik... Itu antara sebab kenapa aku sangat tertarik dengan cafe hipster...

Bahagian luar cafe agak simple dengan meja dan kerusi yang menarik...

Kat sini konsep open kitchen... So, kite boleh nampak staff die dok buat air... Bagusnya open kitchen gini sebab kite boleh nampak tahap kebersihan diorang...

Kalau datang sini jangan lupa cari port atas kontena tu dulu... Aku suke atas tu tapi dha penuh lak masa kitorang sampai... Huhuhu...

Dalam kontena tu kitchen diorang...

Ok jommmm tengok menu yang kitorang order hari tu...

Australian Beef Sirloin Spaghetti Aglio Olio (RM19.00)
Awesome Garage Breakfast 2.0 (RM26.00)
Grill Salmon Spaghetti  with Lemon Cream (RM24.00)
Grill Salmon with Poached Egg& Sourdough (RM29.00)
Chicken Mango Salad & Wholegrain Mustard Dressing (RM12.00)
Haaa itu baru makanan... Serius semua sedap... Aku rasa setiap satu... Feveret aku yang grill salmon tu dengan beef aglio olio... Datang sini korang try la yang tu... Memang confirm puas hati...

Haaa jom tengok air pulakkk... Aku post gambar air kat facebook semue kengkawan meroyan nak jugak... Hahaha... Sorry ehh korang...

The Son (RM18.90)
The Pakcik (RM18.90)
The Cousin(RM18.90)
Iced Latte (RM12.00)
Mochatella (RM16.00)
Affogato (RM13.00)
Messy Garage Pancake with Bacon (RM17.00)
Green Tea Cheese Cake & Red Velvet Cake
Fuhhhhh... Giler ar... Memang puas hati makan sini... Aku paaaaling suka The Pakcik... Nama rare, sebenarnya air teh ais yang dihipsterkan... Serius sedappp... Tak manis pun air kat sini... Ingatkan air jenis gini tahap potong kaki tapi kat sini memang cunnn jer manis die...

Bukan makanan dan minuman jer yang best kat sini tapi servis pun cepat dan staff pun mesra...


No wonder la cafe Garage 51 ni diiktiraf sebagai BEST CAFE oleh TimeOut KL...

Hari tu Akiff tak ikut... Die kat tadika... Adik Azif lak tak sihat sangat... Tapi nasib baik mood die ok jer... Cuma kurang ceria sebab tak larat kot...

Geng-geng blogger yang join makan-makan santai hari tu... 

Klik gambar menu untuk lebih jelas...

Garage 51
52, Jalan PJS 11/9, Bandar Sunway, 46150 Selangor.
Tel: 03-5612 5618

Facebook : Garage 51
Instagram : @garage51my

Untuk lebih banyaaaaaaak lagi gambar menarik dan review cafe hipster lain korang boleh ushar di instagram Projek Hipster atau chek dekat list Hispter Review kat side kanan blog aku ni...


Labels: , , , , , , , ,