Berpesta cari kepah bendang di kampung

Ade yang dah start kejer ke hari ni... Alololo.. Ciannyaaa... Hahhaa... Aku masih kat kampung... Cuti seminggu... Heaven rasanya dapat balik kg lelama macam ni...

Baru-baru ni mak, abah, adik, anak-anak sedara, sepupu-sepupu aku berpesta dalam tali air bendang... Tau tak bendang tu apa? Sawah padi tu orang utara panggil bendang... Masa depa dok berpesta tu aku tak join... Akiff demam la pulak..  Kat klinik masa tu... Depa send gambar dalam group whatsapp... Perghhhh.. Meriahhh...


Perghhh... Sebab Akiff demam jer hari tu... Kalau tak aku pun nak join skali... Akiff confirm tak joint sebab die budak KL... Air kotor dia kata... Hahaha...

Sebesar tapak tangan kepah ni... Gilerrrr... Dah macam hasil laut pulak...

Ni hasilnya dalam beberapa jam...

Sebenarnya aku tak tau mendalah ni orang panggil siput ape... Tapi nak senang aku panggil kepah jer laa... Rasanya tak hanyir dan tak berpasir... Cuma liat sikit sebab isi tebal... Kalau pandai gaya masaknya memang sedap...



Labels: