Akiff baru 5 tahun tapi dah ada kelas tuition

Terkejut member-member aku bila tau Akiff baru 5 tahun tapi dah ada tuition... Bukan diorang jer terkejut... aku pun terkejut gak masa mula dapat tahu tadika Akiff buat tuition setiap petang dari pukul 5 sampai 6 petang... hohoho...


Tapi nasib baik takde sebarang yuran tambahan... ni inisiatif tadika tu sendiri untuk mantop kannn bebudak kat situ... Cikgu yang mengajar waktu pagi tu akan datang semula sebelah petang untuk buat tuition...

Mulanya aku kesian gak kat Akiff sebab push die dengan belajar... baru umur 5 tahun kowt... time untuk dia banyak bermain masa ni... Tapi Akiff nampak enjoy jer dengan tuition tu... dulu pesan kat aku suruh datang ambik die awal... sekarang ni die pesan suruh datang ambik die selepas tuition... ade sekali hari tu aku jemput die awal kat tadika, Akiff membebel kat aku sebab die tak sempat habiskan colur yang teacher die bagi... hahhaa... gitu pulak...

Semalam tadika Akiff buat oral rukun iman kot sebab masa ambik die teacher die cakap Akiff dah boleh ingat rukun iman... Tapi masalahnya bila aku debfab ummie die tanyer kat rumah die suke jawab tak tau... Grrr...

Bab home work hujung minggu memang Akiff rajin... Tak yah nak paksa... die sendiri nak buat... Harap minat die nak belajar ni sampai ke besar laa... jangan kecik-kecik ni jer...


Labels: ,