The Parenthood - Family Park pertama di Malaysia lengkap dengan kedai jualan

Bulan Oktober 2015 hari tu aku ada story pasal Preview Roadshow The Parenthood yang ada kat Sunway Putra Mall (dulunya The Mall)...

Masa tu The Parenthood belum siap lagi... Tapi sekarang dah siap sepenuhnya... Kedai jualan kat dalam London Street tu pun semua dah beroperasi... Serius memang aku tertarik dengan konsep diorang..


Dah kata konsep London Street kannn, wajib la ada bas merah double decker ni sebagai trademark kota London...

Korang tahu tak yang The Parenthood ni telah diiktiraf oleh Malaysia Book of Records sebagai Family Park pertama di Malaysia yang dilengkapi dengan kedai jualan keperluan anak-anak...


Aku biase kalau bawak Akiff pergi shoping  mesti kelam kabut sebab budak tu nak suruh cepat ajer... kecuali kalau nak beli mainan die... Nak rileks, santai-santai, ushar-ushar memang tak dapat laaa... Tapi kat sini die ok pulak... 


Semua shop lot atau kiosk yang ada dalam ni menjual keperluan anak-anak... cakap jer ape yang korang cari... Diapers ke? Stroller ker? Baju ker? Costume party ke? Mainan ke? Semuanya ada...

Even saloon rambut yang ada kat sini pun memang berkonsepkan mesra kanak-kanak... Hari tu Akiff ajak aku gunting rambut sini... Padahal rambut die baru jer gunting kat barber hipster kat Ipoh sebelum tu... Kalau anak korang jenis yang susah sangat nak gunting rambut tu apakata meh try kat sini...

Haaa.. itu part retail outlet... Aku belum tunjuk lagi tarikan utama kat sini... My Kingdom Playground!!!

My Kingdom di The Parenthood ni memang heaven untuk bebudak... kompom nangis nak tak nak balik kalau dah masuk sini... Percaya laaa....  

Haa... nampak? Nampak kannn...  Seronok tengok raut wajah Akiff bile die nampak tempat ni... Yang menariknya indoor playground ni bukan untuk bebudak jer... mak bapak budak pun boleh join sekali temankan anak main... Aku siap panjat sampai ke atas sana main dengan Akiff... Terasa jadi bebudak kejap... muahaha...


Tu nampak tak bapak sape ntah tu... siap berenang dalam bebola tu dengan anak die sekali... Seronok weh dapat have fun same-same dengan anak...

Tu Miss Permaisuri pun tumpang sekali main gelongsor dengan Akiff sambil pegang dak Azif... Masa nak slide tu ade pulak budak kacau daun... hahaha... Tapi nasib baik ade staff situ yang sentiasa peka.. 

Wall climbing pun ade gak...

Dah penat melompat memanjat... Rest kejap sambil conteng-conteng kat white board ni...

Nak main tukang-tukang atau masak-masak pun ade disediakan peralatannya...

Bukan tu jer... Permainan video PS4 dengan Xbox pun ade gak... Kalau tak tahu main takpe sebab staff diorang ade jer untuk ajarkan... Tu yang dok bersantai sambil menjulur kaki tu staff kat sini laa... kemain mesra melayan bebudak...

Aku pun tumpang melayan Akiff main PS4... Dak Azif tengok pelik jer...

Kalau dah penat main atau dah lapar... korang boleh keluar keejap lepak kat LilliPilli Cafe ni.. depan My Kingdom Playground tu jer... atau korang boleh jer tinggalkan anak korang main kat dalam My Kingdom tu sementara korang pegi lepak kat cafe ni... Takyah nak risau sangat pasal anak sebab korang boleh ushar anak korang melalui screen cctv tu yang ada kat cafe tu... Lagi pun ade jer staff My Kingdom yang sentiasa memerhatikan pergerakan budak-budak...

Isu keselamatan korang tak perlu risau sangat sebab management sini memang sangat concern pasal tu... Setiap orang yang masuk dalam My Kingdom Playground wajib pakai wristband kat tangan dan bar kod setiap family dah di set kan bersama...  Kiranya anak-anak korang tak boleh dibawa keluar dari tempat ni melainkan bersama orang dewasa yang mempunyai bar kod yang sama...

Tapi hari tu aku tak makan pun kat cafe luar.. Aku juz tapow then bawak masuk dalam My Kingdom Playground dan makan dalam bilik atas ni... Yang bagusnya kat sini makanan luar memang dibenarkan tapi kena makan kat bilik ni... Tak boleh kat tempat main-main tu... Bilik ni boleh akses terus dari tempat main...

Bilik ni sebenarnya untuk birthday party... Kalau korang plan nak buat birthday party boleh la plan buat kat sini... 

Selain indoor playground dan jugak kemudahan bilik party ni... ade jugak disediakan kemudahan baby room untuk keselesaan parents yang bawak anak kecik macam aku ni...

Akiff 

Azif


Adik Azif kecik lagi... tak boleh nak enjoy lagi main kat sini... tunggu dah besar sikit nanti abah bawak datang sini lagi ok...

Sebelum balik meh la bergambar kononya kite bercuti kat London.. muahaha...

Refer flyers atas ni untuk harga tiket masuk My Kingdom Playground... Tapi korang jangan konfius pulak... Hanya masuk main kat My Kingdom ni jer kena bayar... Masuk dalam The Parenthood takde sebarang bayaran pun...

Oh yaaa... Lupe nak bagi kat sini jugak ade gym untuk kanak-kanak, massage, facial, padicure and manicure dan juga kelas kraftangan... Semuanya untuk parents dan jugak anak-anak... Tapi of coz ade bayarannya... Nak tahu banyak lagi korang kena pergi sana dan tengok sendiri...


The Parenthood
2nd floor, Sunway Putra Mall, 
100, Jalan Putra, Chow Kit, 
50350, Kuala Lumpur

 Website: www.theparenthood.com.my
Facebook: The Parenthood (klik)
Facebook: My Kingdom (klik)


Labels: , ,