Teater Bikers Kental - Betul-betul membazir tiket

Film Bikers Kental bukan dalam kategori film yang sukses bagi aku... Dulu aku tak tengok pun film ni kat pawagam tapi nasib baik tertengok kat tv masa time raya... So, tahu la jugak Bikers Kental ni cerita macam mana...

Bila dapat tahu yang film ni nak dipentaskan kat Istana Budaya, aku rasa macam hurrmmmm... Diorang ni takde idea ke nak ambik film yang macam tu buat teater... Adehhh...


Semalam aku dengan rakan-rakan blogger dijemput untuk ke tayangan perdana Teater Bikers Kental... Banyak jugak tiket yang dapat tapi ada yang tak dituntut sebab tersangkut dalam jem... Aduhh... Membazir tiket betul, kalau tau aku dah ajak geng-geng office...


Serius korang yang tak datang tu memang rugi sebab teater ni memang best... Boleh dikatakan teater musical jugak la kot sebab ada 4 buah lagu yang dinyanyikan dalam pementasan teater ni... 


Sangkaan aku meleset sama sekali... Permulaan teater jer aku dah impressed dengan teknologi yang diorang gunakan untuk tunjukkan yang bikers tu tengah dok konvoi... Korang boleh ushar video tu kat instagram aku kalau tak percaya... 


Dan yang menariknya teater ni sebab ada beberapa adegan dalam film lain yang diselitkan sekali... Memang menjadi dan lawak giler....


Bagi aku, Zizan memegang peranan paliiiiing besar dalam keseluruhan teater ni... Gagal Zizan, gagal lah teater ni...

Tahniah Zizan sebab watak giler-giler die tu buat orang gelak dari awal sampai hebis... Lawak selamber Awie pun menjadi gak... Usik mengusik part personal pun lawak gak... Dan yang paling kelakar bila Zizan suka menyakat Awie dalam teater tu...


Cuma 1 jer la yang aku rasa agak kureng sikit... Watak ketua jahat yang nama apa ntah, over sangat pulak aku rasa... Menyampah lak aku tengok... Selain dari tu semuanya best... 

Jalan cerita pun tak membosankan dan korang yang tak pernah tengok film Bikers Kental pun mesti boleh faham sebab ceritanya simple dan ringan...

Serius!!! Teater Bikers Kental jauh lagi sukses dari film dia... Aku tak kisah kalau diajak lagi untuk layan teater ni... Hehehe 


Thanks Idham dengan kengkawan dia yang dari Terengganu tu sebab sudi temankan aku layan teater ni... Ni pengalaman pertama korang layan teater kan... Mesti rasa kagum macam aku 1st time tengok teater dulu... Hahaha... 

Korang tunggu apa lagi... Cepat booking ticket untuk tengok Teater Bikers Kental ni sebab bagi aku teater ni dua kali ganda lebih menarik dan best dari yang dalam film asal dia...



Labels: , ,