Shoping online lebih jimat dengan kod diskaun Picodi.my

Sekarang ni banyak betul website yang buat jualan online... masuk jer dalam website dah macam masuk dalam shoping mall... semua benda pun ada... malah banyak jugak benda yang tak ada di shoping mall tapi hanya dijual secara online...

Sekarang ni memang aku prefer beli barang secara online sebab lebih mudah dan senang untuk buat perbandingan harga... Kalau pergi mall nak kena ambik kira kos lelain lagi... petrol, tol, parking semua nak kena kira jugak...

Contohnya, aku tengok ade jugak orang yang gigih bersesak pergi expo baby semata-mata nak beli keperluan anak dengan harga murah... padahal kos lain yang terselindung tak perasan pun... Jimat RM20 katanya tapi bile kire balik minyak, tol dengan parking jadi lagi mahal dari yang disangkakan jimat tu...

Ni aku nak share sikit tips nak berjimat bila shoping online...

1st... compare harga dengan beberapa website lain...

2nd... alert dengan promosi yang dibuat terutamanya masa musim perayaan... kadang-kadang ade Year End Sales, New Year Sales, Chrismas Sales, Merdeka Sales, Raya Sales dan banyak lagi laaa... time apa-apa festival biasenyer memang ade jer sales...

3rd... sign up dan dapatkan news atau promo melalui email... Kirenyer sebagai notification untuk kite jugak kalau ade promo... takde la terlepas bile ade promo nanti...

4th... Gunakan Code Vouchers atau Coupons Discount...

Okeh... Ni aku nak share salah satu cara yang korang boleh gunakan untuk dapatkan kod vaucer atau kupon diskaun adalah melalui laman web picodi.my


Caranya korang masuk website picodi.my dulu then dari situ nanti korang chek pulak online store mana korang nak terjah... Ada banyak online store contohnya Lelong.my, Lazada, Zalora, Nile, Ensogo, Qoo10 dan banyak lagi... 

Dari situ nanti korang pilih jer promo mana yang nak dan sesuai dengan apa yang korang cari... 

Contohnya aku nak cari sesuatu untuk Azif kat Lelong.my... aku klik kat salah satu promo lelong.my yang ada dalam picodi.my then dari situ nanti aku akan terus masuk kat website lelong.my... cari la ape bende yang nak then shoping jer la macam biase... klik klik klik... 

Pastu sebelum confirm pembelian... masukkan code coupon dalam ruang yang aku tunjuk dengan arrow dalam gambar atas ni... 

Dengan Lelong Coupon ni korang boleh dapat extra penjimatan... Orang lain yang takde code tu tak dapat la diskaun macam korang dapat tu... Haaa... sape tak nak kalau dapat extra penjimatan kannn...

Macam mana nak dapatkan Lelong Coupon ni? Macam aku kata tadi korang boleh dapatkan melalui picodi.my atau nak mudah korang klik sini...


Kalau tak nak terlepas dengan promo-promo yang ada kat Picodi.my apakata korang sign up jer macam aku...


Labels: ,