Apam Balik Hipster Kat Kg. Baru KL

Apam balik pun ada hipster sekarang ni... Hahhaa... Sebenarnya aku jer yang gelar apam balik ni hipster sebab apam balik ni unik dan lain dari lain... Asal unik dan pelik jer semua nak kaitkan dengan hipster kannn, so ni haaa Apam Balik Nusantara, Kg Baru yang hipster...


Aku tahu pasal apam balik ni sebab budak ofic aku laa... die dok citer kat aku 3 hari berturut dok ulang alik tapow apam balik ni... katanya sedap tahap hipster... itu yang aku nak try tu...


Hari tu jugak lepas balik kejer terus aku singgah Kg Baru KL cari apam balik ni... Sekali tengok macam Indon style pun ade gak kannn... 

Ni pilihan apam balik yang ada... Banyaaaaak gilerrrr.... Ada 30 aneka apam balik... Hambekkkkk... Harga pulak bagi aku dah berpatutan sebab keunikan dan kesedapan dia... Apam balik RM2 pun kalau tak sedap rasa membazir jer beli kann...

Hari tu aku tapow 2 jenis... Apam balik pisang coklat cheese dengan apam balik durian... Yang terbaeknya pasal apam balik nusantara ni... die tak kedekut bahan... coklat dengan cheese memang kow kow die letak... banyak giler... memang puas hati makan...

Biase kalau beli apam balik coklat kat pasar malam tu diorang punya coklat kemain kedekut... tabur ala-ala jer... tapi yang ni sampai tak nampak tepung die punyer tabur... 

Apam balik pisang coklat cheese - RM7.50

Yang ni recommended... memang sedap... aku suke yang ni... Nanti datang sini korang try laa 2 3 jenis...

Apam balik durian - RM5.00

Apam balik durian ni bukan die letak isi durian terus... die letak serawa/bubur durian tu... bagi aku yang suke durian ni memang sedap dah... tapi aku tak boleh makan banyak sebab rasa muak...

Korang kalau nak cari Apam Balik Nusantara kat Kg Baru ni boleh cari uncle ni dekat tepi jalan selorong dengan masjid Kg. Baru... kirenyer tak jauh dengan restoran western HR Steak House yang popular kat Kg. Baru tu... 

Waktu operasi bermula jam 5 petang sampai 10 malam setiap hari... Cuti kalau tokey demam atau pegi kenduri jer...

Jom petang ni lepas balik kejer aku nak repeat lagi ke sini... hehehe...


Apam Balik Nusantara
Jalan Raja Alang
Kg. Baru, KL
017-251 5185
Facebook: Apam Balik Nusantara 

Labels: , ,