Akiff seludup gula icing masuk dalam almari baju

Hari Isnin baru ni aku dengan Akiff melepak jer la kat rumah sebab 1st day sekolah ada orientasi, pkul 10 pagi dah balik... Kejap jer...

Balik dari tadika tu layan tv jer laa kitorang berdua... Sekali sekala Akiff bosan die masuk bilik dia main mainan...

Hari tu 2 3 kali jugak Akiff bagi tau aku die nak berehat dalam bilik dia... Siap tutup pintu... Aku takde la syak ape pun...

Petang tu sajer la aku bukak pintu bilik die... sekali tengok Akiff syok dok meratah gula icing balance buat donut 2 hari sebelum tu... Ya Allah... sabar jer aku... Siap sembunyikan dalam almari baju... celah-celah baju... Habis tumpah kena baju... Tak pasal-pasal nak kena basuh balik semua baju tu...


Lepas kena marah dengan ummie terus lompat naik atas katil... merajuk la kononnya... Tapi kejap jer laaa.. lepas tu dah macam takde ape berlaku...


Alahai la Akiff... Sejak bila pandai buat keja macam ni... Sebelum ni tak pernah pun... Teringat abah dulu masa kecik pernah jugak buat perangai macam ni tapi ratah milo... bukan gula icing..


Labels: