Suasana Bali di Ipoh Bali Hotel... Best menginap sini...

Percutian Hipster aku terbabas sikit dari konsep hipster... sebabnya kitorang stay kat hotel berkonsepkan Bali pulak untuk malam kedua di Ipoh... 


Penemuan hotel ni sebenarnya secara tak sengaja... Aku dok meng'google' hotel unik dan menarik di Ipoh... Sekali terjumpa hotel ni... Terus tunjuk kat Miss Permaisuri... die dah teruja dah sebab boleh fefeeling bercuti ala Bali... hehehe...

Hotel ni tak banyak bilik... agak limited... tak sesak dan tenang jer... tapi kalau nak ke sini kena plan awal-awal sebab kalau walkin agak susah nak dapat bilik... lebih-lebih lagi lepas masuk review kat blog aku ni.. kompom fully book selalu... hahahaha.. poyo...

Ni reception kaunter.. simple jer kannn... paliiing aku suke staff kat sini... sangat sangat friendly... Masa chekin die tengok aku ade baby, dia tanya nak baby cot tak... Free jer... takde tambahan caj pun... Waaa... ni sudah bagus...

Pastu masa chekin tu jugak die bagi list menu untuk breakfast... kena pilih sesiap set mana yang ko nak sebab pagi esok die akan sediakan untuk kite... Pastu kena bagi tau sesiap nak breakfast pukul berapa sebab diorang nak sediakan fresh untuk korang... nak makan kat cafe boleh atau nak die bawakkan ke bilik pun boleh... Layanan sini memang tip top...

Keadaan dalam bilik.. Yessszaaa... Seperti yang aku nak... Masa booking aku memang mintak bilik yang ada fish pond... Kena bagi tau awal-awal masa booking tau... Jangan masa chekin baru nak request...

Keadaan bilik takde la besar sangat tapi ok jer bagi aku sebab siling bilik agak tinggi, so memang nampak luas... terlupe pulak aku nak ambik gambar siling bilik ni yang nampak tradisional tu... 

Pintu tu boleh dibuka penuh mengadap fish pond... yang ada anak kecik tu kena extra careful, takut ade yang berenang dalam tu nanti... cuma satu jer yang agak kureng, fish pond tu panjang dan bersambung dengan beberapa bilik lagi yang bersebelahan... So, kalau orang sebelah nak menyelinap masuk bilik kite boleh jer.. So, kalau nak selamat kena kunci pintu tu tiap kali keluar hotel...

Dalam bilik ni ade sediakan ubat nyamuk letrik, mayb ade nyamuk la kot tapi malam tu kitorang tak guna pun ubat nyamuk tu dan tak rasa ada nyamuk pun...

Suasana bilik sangat mendamaikan sebab korang boleh dengar bunyi air ni... Ni antara terapi terbaik jugak untuk menenangkan fikiran... 

Bilik air aku takde bath tub... Kalau nak yang ada bath tub pun ade gak... Kena request... Aku dapat bilik yang ada rain shower...

Tapi takpe, ini pun best jugak sebab sambil mandi boleh tengok burung terbang dan burung pulak tengok korang mandi... hahaha...

Macam yang aku kata tadi, masa chekin aku request nak breakfast kat bilik jer... Aku mintak die hantar breakfast pukul 10 pagi... Sempat la bangun tido mandi semue dulu kannn...

Tapi die takkan hidang kat ko macam dalam gambar atas tu tau... Die juz hantar ke bilik jer... Itu aku punyer kejer... Hahaha... Aku la gigih siap buat tempat makan kat tepi kolam ikan masa Miss Permaisuri tengah mandi... Haaa... nampak tak? Romantik kan aku... kahkahkah...

Ni set breakfast yang aku pilih... Nasi lemak ni sedappp... rendang ayam pun sedappp...

Yang ni pulak set Miss Permaisuri punya... Sedappp jugak sampai tak cukup sebab kongsi dengan Akiff...

Yang ni set Akiff punya... Yang ni boleh refill dan tambah... Akak staff situ cakap juz call jer kaunter depan nanti die akan hantarkan... Tapi aku pegi ambik sendiri jer... bilik aku dengan cafe dekat jer... hehehe...

Ok jom tengok persekitaran hotel ni pulak... Nak tengok gambar yang lagi ohsemmm korang ushar kat website hotel.. ada kat hujung entry ni...

View depan pintu bilik...

Belakang Miss Permaisuri tu la bilik kitorang... 

Ni ruang roof top hotel kat tingkat 3... Ade port melepak dan bersantai untuk tengok view gunung ganang yang nunnnn jauh mata memandang...

Atas ni takde cafe pun... Kalau ada cafe lagi best ni sebab boleh melepak sambil minum petang atau sembang-sembang waktu malam... Aku rasa mungkin die ade buat sewa untuk private function kot... Agaknya laaa... sebab membazir lak ruang ni kalau tak digunakan dengan baik...

Ni Akiff sebelum rambut dia di hipster kan oleh aku... hahaha... Next entry aku citer pasal make over Akiff di Barber hipster kat Ipoh ni ok...

Rambut Azif takyah nak hipster sangat sebab memang dah hipster pun.. wakaka...

Kat sini ade spa jugak... Masa aku stay sini spa belum beroperasi.. tengah renovation tapi dah nak siap dah... 


Gambar-gambar bawah ni kat depan hotel... ade jugak port cantik untuk bergambar... memang tak lepas peluang laa...

Aku suke gambar ni... Masa ni rambut Akiff dah hipster dah... 


Kalau korang bercuti ke Ipoh jangan lupa masukkan hotel ni dalam list korang jugak okeh... Sebabnya hotel ni memang berada kat tengah bandar Ipoh dan banyak cafe hipster disekitar hotel ni... Tak perlu pergi jauh-jauh...

Harga bilik yang aku stay ni RM260 nett termasuk breakfast untuk 2 orang dewasa dan kanak-kanak free breakfast... Harga bilik berbeza bagi jenis bilik yang berlainan... Korang boleh refer detail kat bawah ni atau korang klik sini untuk chek harga terkini...



Ipoh Bali Hotel
No 12A, Lorong Cheah Cheang Lim
Off Jalan Tambun
30350 Ipoh, Perak

Tel : 05-242 0222
www.IpohBaliHotel.com


Labels: , , , , , ,