Percutian Hipster - Perancangan dan iternary

Tiap hujung tahun memang aku bawak family bercuti... tapi dalam negara jer laa... nak pegi obesi tak mampu lagi... huhuuhu... Walaupun hakikatnya kadangkala duit bercuti dalam negara lagi banyak keluar dari bercuti luar negara... Kannn...

Jadi untuk percutian tahun ni aku plan ala-ala jer sebab Azif pun kecik sangat lagi... nak travel jejauh kesian lak... Lagi pun budget pun non hado sangat nak pegi jejauh...

So, aku plan Percutian Hipster ke Ipoh... Ipoh antara bandar yang aku nak explore... sebelum ni kalau pegi Ipoh pun atas urusan kejer... memang tak smepat nak jenjalan pun...

Sebelum start bercuti aku dah buat survey serba sikit pasal Ipoh... nak kena tahu gak apa yang menariknya kat sana supaya takde la terpinga-pinga bila dah ada kat Ipoh... Aku siap buat iternary lagi... 1st time bercuti sendiri buat iternary... Biasanya main redah jer... hahaha...

Nah korang ushar dulu iternary yang aku dah buat ni... gigih giler kannn... hahaha...


Fuhhh... Penuh aktiviti kitorang selama 3 hari tu... kebanyakan tempat yang aku pergi adalah cafe hipster... sebab tu nama percutian ni #PercutianHipster... Gittew... hahaha...

Tapi semue ni perancangan atas kertas jer laa... hakikatnya bila dah bercuti dengan anak-anak ni nak kena follow mood diorang gak... Kitorang hari tu sampai Akiff dah warning suruh balik hotel, takmo pergi kedai makan lagi dah... hahaha...

Hotel kitorang stay pulak ohsemmm giler sampai Akiff takmo keluar dari hotel... Baru jer keluar dah ajak balik hotel...

Hotel konsep Hipster

Hotel konsep Bali

Nanti aku bagi review detail k... Pastu ade 5 cafe hipster dan 3 barber hipster yang berjaya aku terjah... muahahaha... Sempat jugak jelajah semua mural kat bandar Ipoh... pastu sempat jugak kitorang masuk trick art museum... Fuhhh... banyak benda nak update ni sampai tak tahu nak start yang mana 1... hahahaa...

Gambar-gambar percutian ni aku ade update kat instagram aku @lan_careno atau korang boleh follow jugak instagram @ProjekHipster sebab segala yang berkaitan dengan hipster akan aku update kat situ jugak...


Labels: , , , ,