Happy 8 Retreat Cafe, lain dari cafe hipster lain

Sambungan dari citer sebelum ni... [Memory Lane Ipoh... Syurga barang klasik dan antik...]

Balik dari Memory Lane tu kitorang tak terus ke hotel... sempat menyinggah kat Happy 8 Retreat Cafe untuk minum-minum kejap...


Sampai jer sini terus 'waaaa.. Uniknya deco sini...' Ni pintu masuk depan... kena lalu ikut pintu hotel sebab cafe ni bersekali dengan hotel... Dan kalau nak tahu sini jugak adalah antara hotel hipster yang ada kat Ipoh... next time ke Ipoh boleh la try stay sini pulak...

Dah masuk pintu depan tadi tu teruuuuuuus jer kebelakang buat macam rumah sendiri... pastu nanti jumpe la cafe ni... Aku sampai hari tu takde orang langsung... Pastu staff situ pulak tengah dok memberus lantai... Habis basah lantai... baru bukak agaknya... 


Bahagian dalam cafe tak besar pun... ade beberapa meja jer... Deco memang best dan menarik... Tapi aku lagi suke lepak kat luar cafe...

Meja yang ni exclusive sikit sebab atas air... bawah tu boleh nampak ikan dok berenang... 

Kitorang minum air jer sorang segelas... green tea ais dengan honey lemon ais... 2 gelas ni jer pun dah dekat RM30... hwaaaa... Nak enjoy suasana cafe ni punya pasal, pejam mate jer la bab harga tu...


Bagi aku harga kat cafe ni agak mahal... Dan aku yakin cafe ni jugak takde sijil halal sebab ade jual minuman keras jugak... Setakat nak minum air jer bagi aku ok jer... Kalau nak makan tu aku kurang yakin...

Kalau korang nak datang ushar cafe ni boleh tengok detail yang aku sediakan kat bawah ni...

Happy 8 Retreat Cafe
46, Jalan Market
30000 Ipoh, Perak
Tel : 05 - 243 8388
(Operation Hour: 9am - 9pm)

Labels: , , , , , ,