Gunting rambut Akiff di Eroll Barbershop - Barber shop hipster di Ipoh

Masa aku bercuti kat Ipoh hari tu memang aku plan sekali nak visit Barber Hipster kat sana... Bukan takde barber hipster kat KL ni tapi sajer la nak cari specialiti yang ada kat sana... Ipoh kan Bandar Hipster... So, apa sahaja berkaitan hipster semua aku nak pergi...

Barber shop yang aku pergi ni adalah Eroll Barbershop... Agak famous gak barber hipster ni sebab selalu kalau ada event atau fiesta berkaitan hipster diorang ade jer bukak booth... 

Barber shop ni terletak kat tengah-tengah bandar Ipoh... Masa aku sesat kat Ipoh hari tu memang asyik ulang alik depan kedai die jer... hahaha...


Masa aku sampai sini hari tu orang tak ramai... Nasib baik jer tu... Lepas tu kejap jer orang dah start ramai... Ade yang dah buat booking rasanya...

Pastu boleh request nak tukang gunting yang mana... Macam aku hari tu diorang ade tanyer nak request sape-sape tak... Aku cakap sape-sape pun tak kisah.. Lagi pun ni 1st time aku ke sana... 


Deco barber shop ni pun menarik gak... Diorang ni dealer Pomade Suavecito kot sebab poster dengan pomade tu banyak giler...

Tunggu turn... Adik Azif dah mentido dah... Nasib baik ade ekon... sejuk... sedap adik tido...

Mulanya Akiff tak nak masuk dalam barber shop ni sebab die kate banyak gambar hantu... hahaha... 


Akhirnya turn Akiff... Mulanya ade 2 stylist yang tak berani nak gunting rambut Akiff... diorang kate Akiff kecik lagi... takut Akiff dok tak diam... Kang tak jadi pulak... Sebab penah jadi kes katanya... Nasib baik brader sorang ni sanggup potong... Hehehe... Thanks bro...


Akiff kalau gunting rambut dari kecik lagi tak pernah ade masalah... tak pernah nangis pun... cuma bile part belakang telinga dengan leher tu jer die akan geli... Sama macam aku kecik-kecik dulu... hehhe... memang fail kalau part situ...


Diorang yang ade kat situ hari tu dok gelak jer tengok telatah Akiff... Die punyer geli tu memang di skala 8.. Baru sentuh area situ die dah angkat bahu... Kadang-kadang tu die sampai tergelak sendiri sebab tahan geli... hahaha... 

Yesss... Akhirnya siap... Waaaa.... Smart rambut Akiff... Aku suke giler style rambut baru Akiff...

Line sikat tepi tu cun... Tak over sangat... Sesuai dengan die yang berstatus bebudak... Rambut Akiff ni tak cukup panjang lagi sebenarnya... tunggu panjang sikit lagi nanti lagi smart...


Tahu tak korang yang gunting rambut sini MURAH!!! Rambut Akiff ni hanya RM10 jerrr... Alahai... Berbaloi sangat sangat...

Dan paling penting Akiff suka sangat dengan rambut baru die... Balik dari barber ni Akiff tak nak basahkan rambut masa mandi sebab takut rambut rosak.... hahaha...

Budak hipster la kononnya ni... kehkehkeh... 

Upah kek lepas gunting rambut... Sebelah barber ni ade Paklong Cafe... Atas barber shop ni pulak ade Port & Co. Cafe... Due-due tu cafe hipster... So, sambil tunggu turn boleh melepak dulu...

Nampak dewasa pulak bile dah berambut hipster ni...

Eroll Barbershop ni ade 3 cawangan... Kuala Kangsar, Ipoh dan Ampang... Boleh selidik sendiri detail yang aku bagi kat bawah...


Eroll Barbershop
Facebook : Eroll Barbershop
Instagram : Eroll Barbershop

Alamat:
No. 13, 
Jalan Raja Musa Aziz, 
30300 Ipoh, Perak.
Tel : 05-2414 413

Follow instagram @ProjekHipster untuk koleksi gambar cafe, hotel dan barber hipster yang menarik...


Labels: , , , ,