Pirate Coffee dah masuk jajahan Cheras...

Sejak dua menjak ni kerap pulak aku nampak orang update di media sosial pasal Pirate Coffee ni... Teh style macam ni sebenarnya dah lama popular kat negara jiran... Aku tiap kali ke Danok, Thailand memang wajib akan tapow bawak balik teh ais siam ni... Rasa dia memang langsung tak sama dengan teh ais mamak... Yang siam punya lagi sedap...

Beberapa bulan sebelum ni dah banyak kiosk tepi jalan yang jual teh ais siam ni... Cuma aku belum jumpa yang betul-betul sedap macam kat siam...

Then terbaru dapat tahu pasal Pirate Coffee... Dann aku pun try... Hmmm... Rasa not bad walaupun tak sama macam kat Danok tapi still ok untuk lepas gian sekali sekala...

Ramai yang rekemen suruh aku try teh ais hazelnut dari Pirate Coffee... Okeh lepas ni aku try...

Korang yang dok Cheras area Bandar Tun Hussien Onn atau Balakong boleh cuba cari kiosk ni kat area Cheras Perdana... Berdekatan dengan Klinik Kita... Tak jauh dari situ... 1 cup berharga RM5... Harga agak mahal kalau compare dengan teh ais mamak tapi ok jer bagi ok... sekali sekala apa salahnya support bisnez anak muda melayu kannnn...

Labels: , , , ,