Cafe Hipster di Wangsa Maju - Lapis Cafe

Ahad lepas Miss Permaisuri ajak temankan die ke sekolah... Dah alang-alang jadi penunggu lebih sejam dalam keter dengan bebudak Akiff dan Azif, sebagai gantirugi aku mintak Miss Permaisuri belanja lunch tapi aku yang pilih restoran... hahaha...

Tempat makan pilihan aku adalah cafe hipster kat Wangsa Maju, Lapis Cafe... betul-betul depan Wangsa Walk Mall dan sebelah jer dengan Restoran NZ Curry House... Aku tahu cafe ni pun lepas google cari cafe hipster sekitar Wangsa Maju...

Nah singboard cafe ni untuk mudahkan korang mencari... masa aku datang sini parking banyak jer walaupun hari ahad dan time lunch...

Dari luar nampak deco cafe agak simple..


Bahagian dalam cafe agak cantik gak deco dia... simple dan tak over sangat... cuma aku tak berkenan set meja kerusi yang tepi dinding tu... Yang tu dah moden sikit... Nak lagi jhipster kena guna set meja kerusi yang lebih klasik...

Macam ruangan tepi ni memang cun dah.... 


Cafe ni milik orang melayu... Kebetulan masa aku ke sini ada owner cafe ni... sempat la borak-borak dan komen sikit pasal cafe die...

Hari tu aku try menu kat bawah ni...

Moroccan Meatball Pasta - RM16.00
Ni spaghetty yang aku order untuk aku tapi ntah macam mana bila sampai tertukar tuan pulak... Miss Permaisuri yang belasah sampai habis... aku dapat rasa sikit jer... Dari segi luaran nampak tak sedap... nampak kering.. tapi bile makan memang sedap... Rasa creamy dan secukup rasa... Cuma meatball tu kalau ade 5 bijik lagi best... hehehe...

Chicken Tikka - RM12.00
Nasi putih dengan ayam kari sebenarnya... Menu yang sangat simple... Rasa biase jer, boleh jer makan cuma nothing special bagi aku... Nasi ni Miss Permaisuri yang order tapi aku yang habiskan...


Cheese Toasties - RM10.00 (Recommended)
Okeh... yang ni memang sedap... Menu ni untuk Akiff tapi aku makan jugak sikit... Biase kan Akiff susah sangat nak makan tapi yang ni die boleh habiskan... dengan roti garing dan cheese ape ntah die pakai... memang sedap... penggemar cheese wajib try ni...

Fruit Juice - RM6.00/glass
Walaupun nama fruit Juice tapi air ni bukan diperah asli dari buah okeh... Jus epal dengan oren ni sama macam air botol twister tu... Nasib baik masa order budak tu dah bagi tau awal-awal yang air ni dari botol punya...

Flat White Coffee - RM9.00
Cappuccino - RM9.00
Lepas habis makan kitorang melepak sambil minum coffee... Untuk penggemar coffee nak lepak-lepak aku suggest datang sini... santai dan best... coffee die pun sedap...

Ok laa... takde ape dah nak share... Layankan jer gambar yang sempat aku snap masa kat Lapis Cafe ni...


Facebook Lapis Cafe (klik)
Instagram Lapis Cafe (klik)

(Klik gambar untuk lihat menu)


Untuk banyak lagi gambar-gambar menarik korang bolehh follow instagram aku @lan_careno dan juga @ProjekHipster




Labels: , , , ,