Ambik kesempatan selepas hujan...

Ambik kesempatan selepas hujan... Udara segar tanpa jerebu... Terasa bagai mimpi ngeri masa musim jerebu hari tu... Time tu baru rasa nak bersyukur bertapa nikmatnya udara segar... Kalau tak sebelum ni buat tak tahu jer kannn... Hambekkk... Sekali Allah nak tunjuk terus tersentak...

Sebelum ni selalu jugak aku bawak Akiff ke tasik untuk main kat playground situ... Sejak jerebu hari tu memang dah stop segala aktiviti luar... Pastu baru-baru ni terfikir nak ajak Akiff jogging kat tasik area rumah ni since jerebu pun dah takde...

Akiff yang paling seronok bila aku ajak jogging... Semangat berkobar-kobar...

Masa ni hujan baru berhenti... Laluan jogging agak berlopak dengan air.. Tapi itu yang best sebenarnya...

Akiff yang bersemangat waja... Die pulak yang lead jogging...

Nampak??? Kat kawasan air bertakung lagi laju die lari...

Dah tak fedulik orang lain dah... Semue die nak cilok... 

Makin lama makin jauh meninggalkan aku... Haihh budak ni... Mana datang ntah tenaga kuda budak ni... Bayangkan track yang sejauh lebih kurang 2km tu selamber die jer lari tanpa henti... Abah die ni yang semput nak mengejar... 

Bile dah habis 1 pusingan tasik tu terus tercungap-cungap dia... Aku ajak pusing 2nd round die dah tak nak dah... Ingatkan dah penat, rupenyer nak sambung main kat playground situ... Haihhh...

Labels: ,