Tak semua benda berbaloi di bayar

Korang dah tengok citer The Lost World belum??? Alaaa.. Citer pasal dinasour tu... Macam citer Jurassic Park jugak... Memang best... Aku dengan Akiff baru jer layan filem tu minggu lepas... Akiff memang sentiasa teruja bile berkaitan dengan dinasour ni sejak aku bawak die ke Dinoscovery (klik) tahun lepas...

Baru-baru ni ada pameran dinasour kat ruang legar Giant area rumah aku... Kemain excited Akiff bila aku cakap nak bawak dia tengok dinasour lagi... Mule-mule die ingat dinasour yang macam dalam film tu... Siap cakap nak tengok dinasour makan... 

Haih... Aku cakap mana ada dinasour hidup zaman sekarang... yang dalam tv tu pun tipu jer... Ni nak tengok pun yang tipu punya... 


Sampai jer kat Giant dah nampak booth dinasour ni... dari luar dah nampak kepala dua ekor dinasour... Waaa... Macam menarik gak ni... Tiket masuk RM4 untuk kanak-kanak usia 3-13 tahun... Dewasa RM6... Sekali bila masuk, terkejut sebab tempat tu kecik jer... Ade kot sebesar 1 gelanggang badminton... Adehhh... Dalam tu ade 3 ekor dinasour jer dengan 1 set sarang dinasour... hwaaaa... membazir duit aku....

 Burung Dinasour ni ade 2 ekor... sekor tengah terbang macam ni pastu sekor tengah berdiri...

Pastu ade dinasour ni sekor... Dinasour ni same jer macam dinasour plastik yang ada jual kat kedai cuma yang ni versi besar... Huh...

Dah la muke dinasour pun macam ampeh... Langsung tak real... bukan la maksud aku nak kena real sebijik macam dalam film tu tapi sebab korang kan dah kenakan bayaran untuk masuk dalam 'khemah' ni, at least dinasour tu buat la bebetul supaya orang berbaloi bayar untuk tengok... 

Nasib baik dalam 'khemah' ni ade jugak bunyi macam dalam hutan pastu ade bunyi ngauman dinasour... itu jer yang real sikit pun... selebihnya ampehhh...

Pastu sebelum keluar ade 1 set sarang dinasour ni.. takde ape pun situ... cuma 'telur' tu jer... selain tu ade TV 3D yang macam kat kedai letrik Harvey Norman atau Court Mammoth tu...  TV tu die pasang clip video dinasour... kena pakai spec 3D yang ada kat situ untuk tengok video tu... klip video tu ade kot dalam seminit...

Dinasour  due ekor yang nampak kepala belakang kitorang tu takde pun kat dalam... Ade kepala tu jer terjulur keluar... hahaha siot...

Bagi aku la kannn... setakat nak masuk 'khemah' yang sebesar gelanggang badminton dan ada 3 ekor dinasour, 2 kepala dinasour yang boleh dilihat dari luar 'khemah' dan 1 set sarang dinasour ni... bayaran RM4 untuk kanak-kanak dan RM6 untuk dewasa tu memang tak berbaloi... Bagi aku hanya layak untuk RM1 kanak-kanak dan RM2 dewasa... 


Labels: , ,