Makan Kimchi di Seoul Garden, Sunway Putra

Nama jer peminat Running Man tapi makanan Korea tak pernah try pun... Huh... Dah banyak kali aku tengok citer Running Man diorang dok makan kimchi... Reaksi diorang macam sedap sangat jer kimchi tu... Tapi Korean style memang gitu... ekspressi muke selalu over... Huh...

Ni bile geng geng office aku buat majlis farewell officemate kat Seoul Garden, Sunway Putra... Boleh la aku nak mencuba kimchi kat situ... Teruja pulak bila pertama kali cuba makanan Korea ni...


Yang tak tahu rupa kimchi tu macam mana... Ni laaa rupa kimchi... Jeruk kobis sebenarnya... Rasa?? Ok jer bagi aku... boleh diterima anak tekak ni... Orang kate kalau makan dengan maggie atau makanan lain rasanya akan lagi sedap... Tapi tadi aku ratah gitu jer...

Makan kat Seoul Garden ni ade dua kekdah... ada buffet dan ala cart... Kitorang ambik yang buffet... boleh makan segala apa yang ada sampai muntah berulang kali...

Banyaaaaaak giler pilihan menu yang ada... Korang tengok sendiri gambar bawah ni...

Ada pelbagai pilihan daging, ayam, seafood aneka rasa.. Aneka noodle pun ade... Lupe lak nak ambik gambar... Tapi diorang kate kat Seold Garden lain lagi banyak pilihan menu compare dekat Sunway Putra ni...

Ade aneka pilihan sushi...

Sayur pun ade banyakkkk jenis...

Aneka sos dan kicap...

Kekdah makan die same jer macam makan kat steamboat... Pilih-pilih segala daging, ayam, sayur semua tu pastu celur dalam sup atau bakar... Aku jarang masuk restoran yang style gini sebab ade anak kecik kannn... memang leceh... Kang tak sempat nak membakar merebus semua tu diorang dah buat hal...

Tadi member aku ajar cara makan orang korea... ambik sayur selai pastu letak daging ke.. ayam ke... seafood ke... pastu letak la sos macam-macam dalam tu pastu gumpal-gumpal pastu sumbat masuk dalam mulut seketul penuh tu... Makan bende ni tak boleh gigit sikit-sikit... patut la aku tengok dalam citer Running Man tu diorang makan bende gini sumbat terus masuk dalam penuh sampai kembung pipi...

Haaa nampak??? Ni kalau orang tua-tua tengok mau kena marah ni... makan 'polok' kata orang belah utara... hahaha...

Desert... aiskrim pun ada...

Pilihan air pun banyak... panas sejuk semua ada...

Fuhhh... berselera masing-masing...

Ni pakej yang ada kat Seoul Garden... Buffet RM36 per person...

Cumanya jangan membazir sebab nanti kena caj RM8 per 100gram... Apa yang korang letak atas meja kena habiskannnn... Bagi aku ok harga kat sini ok jer... Tak mahal sangat dan tak murah... Untuk majlis keraian macam ni memang sesuai...

Apapun.. selamat bersara untuk Kak Rose... semoga Kak Rose sentiasa sihat dan kuat... Dah habis dah time Kak Rose untuk meredah jem tiap pagi ke office... Dah takde lagi dah nak peningkan kepala fikir hal pejabat... Lepas ni boleh fokus kepada keluarga dan cucu jer.. hehehe...

Nanti kalau Kak Rose rindukan kami rajin-rajin la bukak blog ni tau... Cari balik gambar ni... hehehe..


Labels: ,