Ko yang sengal... Anak ko yang kena...

Kejadian baru jer berlaku depan mata aku time lunch tadi... seekor bapak budak yang leka bercakap kat telefon sampai anak die hilang dari pandangan... 

Tadi aku nampak ade sorang budak kecik sebaya Akiff rasanya masuk dalam kawasan larangan dalam gambar atas ni... Kat situ kan ade corak kat lantai yang dibuat dari beras tu... 

Budak tu masuk situ dan pijak beras tu... kelam kabut guard Nepal yang ada kat situ tiup wisel dan suruh budak tu keluar dari kawasan tu... Time tu bapak budak tu dok leka jawab call... Die tak sedar pun anak die dah masuk situ...

Pastu bile die dah sedar ank die masuk dalam tu bukan die cepat-cepat nak ambik anak die... still rilex sambil cakap fon... Haih... pastu sambil fon melekat kat telingan die piat telinga budak tu... Meraung budak tu kat situ... Patutnya piat telinga ko tu sendiri sebab terleka abaikan anak... budak tu mana la nak faham situ kawasan larangan... Haihhh...

Geram lak aku kat bapak budak tu... Buatnya budak tu hilang pun die tak sedar sebab sebok sangat cakap kat telefon... Grrr....

Ni pesanan untuk aku dan jugak korang jugak... next time kena sentiasa perhatikan anak kalau keluar kemana pun... sekarang ni banyak sangat kes culikkk... takut wehhhhh.... jangan sebab kelalaian kite tu nanti menyesal seumur hidup...