Family Day Kelab Blogger Ben Ashaari - Part 2

Family Day Kelab Blogger Ben Ashaari Part 1 aku dah cerita semalam... klik sini untuk baca...

Entry kali ni aku nak kurangkan bercerita... biar gambar berbicara... gambar atas ni antara yang terlibat dengan family day kali ni... ni tak semua ada sebab yang ada anak kecik keluar bilik lambat sikit... hehehe..

Lepas sarapan kitorang mulakan aktiviti dengan senaman poco-poco... Best best... Seronok dapat berpoco-poco dengan Akiff... Seronok kemain Akiff menari... 1st time kowt tengok abah die manari... hahaha...

 Anak-anak KBBA pun happy... itu yang bestnyer... anak-anak happy, bapak pun happy... 

Okeh... aktiviti seterusnya Flying Fox!!!! 


 Flying fox ni agak jauh gak... siap kena melintas jalan lagi....

Pastu lalu atas resort then baru sampai bawah... Boleh request nak terbang lajuuuuuuu atu perlahan.... diorang kat atas akan kontrol... kalau nak berhenti untuk selfie kat tengah-tengah pun boleh... 

Aku kemain pegang phone konon nak selfie dan ambik video masa tengah terbang... tapi ampehhh jadinya... bile dah fly tu langsung tak boleh nak unlock hp sebab guna sebelah tangan jer... takut phone jatuh pun yer gak.... hehehe...

Acara seterusnya adalah sukan rakyat... time ni baru kitorang berpecah ikut warna rumah sukan masing-masing... agihan rumah sukan aku yang buat... tapi nampak macam tak balance jer... hahaha... Group aku paling sikit sebab ramai anak dara... padan muka aku sebab nak sangat anak dara team aku kann.. hahaha... group lain meriah sebab diorang family... 


Acara pertama bermula... Terompah gergasi...


 Acara kedua, lari kepit bola...

Acara ketiga, pancing tin... nampak tak kelibat ben tengah sabotaj group aku... curi tin kitorang... yang peliknya sorang pun tak perasan... kahkahkah...

Game keempat adalah boling kelapa... tengok kepada gaya aku tu macam hebat sangat jer kan... tapi 1 pun tak kena... hahahhaa...

Sepatutnya ada 6 game darat untuk sukan rakyat ni tapi sebab time management yang tak betul... jadinya kitorang sempat main 3 game ni jer... Ni salah satu isu jugak sebenarnya dengan management resort ni... Grrr... Tapi takpe lah asalkan semue enjoy dengan aktiviti yang dirancang...

Ok next entry aku sambung citer pasal water game pulak... seriusss water game memang the best...

Banyak lagi gambar menarik sepanjang program ni di Instagram  @KelabBloggerBenAshaari (klik)

********************************************************


Setinggi penghargaan kepada semua penaja yang menjayakan program Family Day KBBA ni...

Penaja Utama 

Cosmoderm

Penaja Bersama

Azzuha Travel & Tour
AJ Cetak Districk
Karya Seni
Buku PTS
Team Ummie Official
QasehSu

Official Videografi & Photografi

Kaio Creative StudioKerex Photography




Labels: ,