Family Day Kelab Blogger Ben Ashaari - Part 3

Family Day Kelab Blogger Ben Ashaari - Part 1 (klik)
Family Day Kelab Blogger Ben Ashaari - Part 2 (klik)

Aku sebenarnya sedaya upaya nak ringkaskan entry aku pasal Family Day KBBA ni... kononnya takmo la sampai berepisod... tapi tak mampu wehhh... banyak sangat moment yang aku nak kena share dalam blog... Andaikata 10 tahun lagi bila aku baca balik cerita kenangan manis aku ni tapi story tu sejemput jer, kang menyesal pulak kannn... So terpaksa jugak aku buat entry episod untuk kepuasan aku bercerita dan mengabadikan memori dalam blog ni...

Okeh... aktiviti sukan diteruskan lagi dengan sukan air pulak... This is the best part yang aku rasa sepanjang program ni... serius kenangan paling manis masa sukan air ni laaa...

 Ni venue berlangsungnya sukan air..

1st game untuk sukan air adalah isi air dalam betong... group aku beruntung sebab last team yang main game ni... so, dapat la kaji kelemahan group lain dulu... sebab tu kitorang juara untuk game ni... kehkehkeh...

Game kedua dan game paling happening adalah gusti titi... sebelum main memang rasa neves giler... Hahahaha... agak kasar game ni tapi best...

1st game team aku lawan team hijau... kitorang menang besar... kahkahkah... ade video game ni... serius tiap kali tengok video ni mesti aku gelak besar...

video

Ni pun moment paliiiiiiiiiinnnnnggggg lawak...  Tak caya korang tengok video bawah ni...

video


Akhirnya Team Merah bertemu dengan Team Purple di final...

Dan team aku kalahhhh... Giler kebal laki Rara... elok jer die terletak atas batang tu... Dah macam di gam... susah giler nak terbalikkan die... kahkahkah...

Game terakhir adalah tarik tali dalam air... untuk water game ni tak banyak yang melibatkan geng pompuan kecuali game isi air dalam betong tu jer... Nak main game lain boleh jer tapi kang lagi kecoh pulak... hahaha...

Habis semua game dalam pukul 5 petang... lepas tu adalah masa untuk bersuka ria dengan family main air sungai... Tapi aku layan Akiff main bola kat padang jer... sebabnya anak aku tu sangat la 'bandar'... Die tak pernah mandi sungai... bile sekali aku bawak masuk sungai hari tu terus tak nak main lagi dah sebab air sungai tu sejukkkk... Hahaha...

Disebelah malam pulak adalah malam penutup... BBQ Dinner.. Malam penutup tu ada penyampaian hadiah.. pengumuman pertandingan karaoke... pengumuman juara kesleuruhan sukan rakyat... pengumuman gambar insta bersama produk Cosmoderm yang paling kreatif... ade banyaaaaaaaak hadiah lucky draw... penyampaian tshirt Bukan Sekadar Blogger tajaan Azzuha Travel & Tours dan ade sambutan hari lahir... dan ade jugak persembahan karaoke duet dari pasangan blogger....
Ucapan penghargaan selaku Ketua Urusetia Program
Kambing golek tinggal rangka dikerjakan KBBA...
Cosmoderm selaku penaja utama program banyak menyumbang hadiah untuk pemenang...
Pemenang keseluruhan sukan rakyat adalah team aku.. Team Purple.... kehkehkeh... Ben tak nak bagi hamper sebab katanya kitorang ngelat... kahkahkah...
Karaoke dari pasangan suami siteri romantis yang bertemu jodoh dalam KBBA...
Tshirt Bukan Sekadar Blogger tajaan Azzuha Travel & Tours
Sambutan hari lahir blogger dan anak-anak yang lahir sepanjang bulan September...
Persembahan penutup oleh abang-abang api khas untuk warga KBBA...
Sharing session... Agenda santai selepas semua program berakhir... berkongsi pengalaman dan ilmu berkaitan dunia blogging.. cabaran dan peluang yang ada dalam dunia blog...
Banyak lagi gambar menarik sepanjang program ni di Instagram @KelabBloggerBenAshaari (klik)


***********************************************

Setinggi penghargaa kepada semua penaja yang menjayakan program Family Day KBBA ni...

Penaja Utama 
Cosmoderm

Penaja Bersama
Azzuha Travel & Tour
AJ Cetak Districk
Karya Seni
Buku PTS
Team Ummie Official
QasehSu

Official Videografi & Photografi
Kaio Creative Studio
Kerex Photography



Labels: , ,