Bila fikiran Akiff terganggu

Ni aku nak citer semalam punya kes sampai berdekah aku gelakkan si Akiff... Malam semalam Miss Permaisuri turun ke parking sebab nak simpan barang dalam keter... Masa nak turun tu Akiff tanya Ummie nak ke mana... Miss Permaisuri jawab nak pegi work... 


Akiff agak heran sebab dah malam takkan nak g work pulak... Tapi die tetap salam Miss Permaisuri sebelum babai...

Lepas tu die dok perhati jer Miss Permaisuri dari tingkap rumah... Aku sajer la tambah gusar Akiff dengan cakap ummie nak pegi work kat Sarawak...

Pastu Akiff terus macam muka pasrah tapi dok jengok jer dari tingkap... Masa tu aku tengah tukarkan baju si Azif... 

Pastu aku mintak tolong Akiff masukkan baju kotor Azif dalam bakul baju sebelah mesin basuh...

Akiff dengan fikiran terganggu sebab dok teringat Ummie die nak ke Sarawak tu dengan selamber ambik baju kotor Azif...

Tapi bukan die masukkan dalam bakul baju... die menonong jer jalan ke dapur pastu boh baju kotor Azif tu dalam bakul sampah... Hahahaha...

Aku dah mengekek gelak tengok dia... Pastu baru die perasan die silap letak baju tu then pegi ambik balik baju tu dan masukkan kat dalam bakul baju sebelah mesin basuh...

Masa tu jugak Miss Permaisuri bukak pintu dan masuk rumah... Yeaahhh... Seronok Akiff bersorak. "Ummie tak pi Sarawak pun" kata Akiff... Hahahhaa... Aku citer kat Miss Permaisuri, berdekah die gelak...

Alahai.. Sian Akiff kalau ummie kena g kejer kat Sarawak lagi... Boleh terganggu emosi dia...

Huhuhu... Aku tak leh bayang kalau la sampai sekarang Miss Permaisuri masih mengajar kat Sarawak... Oh tidakkkk... Syukur kami sekeluarga dah tinggal sekali...

Labels: