Akiff teruja dengan tarikan terbaru di Waterpark Legoland


Ade tak bebudak yang tak suka main air? Ade kot tapi memang sangat rare la kalau ada pun kannn... 

Kemain seronok Akiff dapat main air... main air memang suke tapi bile ajak masuk tempat dalam sikit terus tak nak... penakut budak ni... dia kata takut abah lepaskan dia kat air dalam tu... hahaha... siot... tak percayakan abah sendiri... ni trauma kes aku nak ajar die berenang dulu la ni... wakaka...

Untuk info, gambar atas ni diambil dengan handphone Sony Experia Z3 baru aku... sajer nak riak dan bagi tau handphone aku boleh masuk dalam air oiii... hahaha... statement takde kena mengena....

Okeh... Ni kali kedua aku bawak Akiff berjimba main air kat waterpark Legoland... dah banyak entry aku buat pasal waterpark ni.. memang seronok nak bercerita dalam blog sebab banyak sangat benda nak sharing... Ni antara entry aku sebelum ni...

Pengalaman bersuka ria di Waterpark Legoland (klik)
Kemudahan yang ada di Waterpark Legoland (klik)
Waterpark Legoland ada Baby Care Room (klik)

Tapi kali ni aku nak share pulak pasal tarikan terbaru yang ada dalam Legoland Waterpark ni... mula-mula Akiff tak perasan lagi mendalah ni sebab die dok syok layan ombak kat Beach Grill... pastu aku tunjuk kat dia port baru ni...

Build-A-Boat... ternganga Akiff tengok tempat main ni... menjerit seronok dia... Dulu zaman kite ade gak main macam ni kan... buat boat dengan kertas pastu main kat longkang atau tempat air mengalir... hahaha... teringat pulak zaman dulu... bebudak sekarang mana ada main gitu lagi dah... Ni haaaa mainan diorang... kerlassss koooo... aku yang bapak budak pun teruja tengok diorang buat tempat ni... kemain lagi siap ade jeram dan laluan arus yang menarik...

Build a boat ni adalah game dimana kite creat boat guna lego yang disediakan pastu berlumbe tengok boat sape yang sampai penamat dulu dalam keadaan masih elok dan tak karam...


Tapi jangan risau sebab tapak asas boat ade disediakan kat situ... macam gambar atas ni... lepas tu guna la skill masing-masing nak deco dan buat boat tu lebih menarik dan kukuh...


Akiff tengah men'deco' boat dia...

Kemain fokussss...

Yeaaaa... dah siap... ready untuk berlumba...

Akiff dah ready nak berlumba boat... dah ambik tempat dah...

Tengok Akiff... macam tak puas hati sebab budak tu pegang boat die... hahaha... Budak sebelah kanan Akiff tu pulak tolong pegangkan gear pelepasan,.. nanti bile semue dah ready die akan tolakkan gear tu untuk melepaskan boat serentak...

Akiff dok ulang main boat ni jer... lama gak la aku biarkan die kt situ sampai baju die pun dah nak kering... last-last aku bawak die main kat lain lak... takkan nak fokus 1 tempat jer kan sebab kat dalam waterpark tu banyaaaaaak lagi tarikan lain...

Serius memang tak pernah jemu nak ke sini... korang yang belum pernah ke World Largest LEGOLAND Waterpark ni boleh la start planing bawak anak-anak... sebab kat sini ada lebih dari 20 tarikan permainan untuk dicuba... kompom puas hati dan rasa berbaloi giler... 

Info lanjut boleh bukak website LEGOLAND(klik) untuk promo terkini dan info tiket...

Labels: , , , , ,