Restoran Italy Capricciosa saji menu HALAL terbaik

Serius cakap, family mertua aku memang jenis yang suka makanan Italy terutama Miss Permaisuri dengan mak mertua aku...  Dulu sebelum aku kawin memang aku agak kureng nak makan menu Italy kecuali pizza... tapi bile dah kawin ni kerap pulak makan pasta-pasta ni... Mertua dengan Miss Permaisuri pun memang selalu masak pasta kat rumah... sampai aku sekarang ni pun dah tau beza apa tu bolognese, carbonara, lasagna, oglio olio dan macam-macam lagi... hehehe...  

Bila aku dapat offer untuk food review restoran berkonsepkan Italy pertama yang dapat pengiktirafan Halal oleh JAKIM, teruuus laa rasa excited... Restoran Italiano Capricciosa... Nama restoran pun macam dah sedap dimakan dah... kemain susah nak menyebutnya... Italian sangaaat...

Aku sampai awal masa ni... restoran pun tak ramai orang lagi... 

Semue dah sampai dan ambik posisi masing-masing... masing-masing teruja dengan menu yang ada...

Trio Platter (RM22.90)... sebagai appetizer, kitorang try menu ni dulu sebelum menu utama sampai... dalam set ni ade chicken wings yang aku tak sempat rasa pun sebab Akiff dah bedal die sorang... pastu ade calamari fritto dengan crispy mushroom...



Settle appetizer, kitorang disajikan pulak dengan Ocean Platter (RM69.90)... Antara menu wajib cuba... set ni cukup untuk 2-4 orang... ade 5 menu dalam 1 plat... memang lengkap...


Creamy Garlic Salmon!!!! Antara yang ada dalam Ocean Platter tu... serius sedap yang ni... Feveret aku...


Black Mussel...  Oh mannn... ni pelengkap Ocean Platter tu... kupang yang diletak sos tu memang sedap giler... 


Akiff blur nak pilih air ape padahal aku dah pilihkan air Chocolate Chip Shake untuk die... tak sempat aku nak ambik gambar air die tu... huhuhu... Air memang ade banyak pilhan... RM11.90/glass....

Okeh... Ni signature pizza kat sini... Capricciosa Pizza (RM27.90) untuk size family... kalau nak saiz personal ade gak dengan harga RM17.90... ternyata memang layak sebagai signature pizza sini sebab memang sedap...

Quattro Formaggi Pizza (RM29.90)... nampak macam tak menarik tapi dah diistihar sebagai feveret pizza Miss Permaisuri sebab pizza ni dibuat dengan 4 jenis cheese... Penggemar cheese mesti suka...

Carbonara Pasta (RM25.90)... sangat creamy dan sedap...

Nampak Akiff makan tuu... dah habis nak lagi...

Squid Ink Pasta (RM27.90)... 1st time aku merasa pizza yang macam ni... not my taste but not bad...

Chicken Caesar Salad (RM16.90).... next time aku ke sini memang nak order salad ni... sedap sangat... 

Hidangan desert pulak dapat la aku merasa dua jenis kek kat bawah ni... kalau suruh aku pilih, aku lebih suka kek tiramisu tu... brownie coklat tu pun sedap gak tapi tiramisu tu lebih memikat anak tekak aku...

Chocolate Brownie (RM11.90)

Tiramisu (RM11.90)

Sebelum balik wajib la bergambar beramai-ramai... thanks semua blogger yang ada hari tu... Haaa... kalau korang perasan, time balik ni orang dah mula beratur panjang nak masuk dalam restoran... 

Thanks Restoran Capricciosa sebab sudi jemput aku sekeluarga... kitorang memang enjoy dengan food yang dihidangkan...

Facebook : Capricciosa
Website : www.capricciosa.com.my

- Capricciosa Sunway Pyramid, Lower Ground 2 
- Capricciosa Pavilion KL, Level 1
- Capricciosa Sunway Putra Mall (The Mall), 3rd Floor


Labels: , , , ,