Excited ke sekolah lepas cuti 2 bulan

2 bulan Akiff cuti panjang dari sekolah tadika dia sebab temankan Ummie dia berpantang kat kampung... Ingatkan lepas Akiff cuti panjang die jadi malas nak ke sekolah... rupenyer tak langsung... excited kemain!!!!

Dari semalam die dok tanya aku bile school nak bukak... malam tadi aku suruh die tido awal sebab nak kena bangun awal pergi school... pukul 9.30 malam dia dah masuk bilik...

Pagi tadi masa aku tengah mandi tengok-tengok die dah berdiri depan bilik air... takyah susah-susah aku nak kejutkan die... cuti 2 bulan bangun lambat, ingatkan susah nak bangun... tapi lain pulak jadinya...

Dah siap mandi pakai baju bagai... pukul 7 pagi dah ajak aku hantar die pegi school... awal kemain... Akiff kate die rindu teacher dengan kawan-kawan... 

Tadi lepas habis waktu sekolah, aku call pengetua tadika Akiff tanya keadaan dia hari ni... Pn.Siti cakap Akiff ok jer cuma tadi die nangis sebab tak dapat follow silibus kelas die sebab banyak tertinggal...

Tadika tu memang ada jadual pembelajaran sendiri... bile dah 2 bulan die tak ke sekolah, banyak la benda dia tertinggal... bila start balik hari ni die terus kena follow kengkawan dia yang lain...

Teacher dia cakap, tadi masa kena buat kejer sekolah die agak slow... kengkawan die dah habis 2 page tapi di 1 page pun belum siap... lepas tu die nangis sebab tengok kengkawan die dah terkedepan dari die... huhuhu... sabar la ehh Akiff...

Tadi Pengetua tadika tu cakap kat aku, sesi petang masa day care akan ada teacher yang sitdown one to one dengan Akiff untuk recover balik apa yang die tertinggal selama 2 bulan ni... diorang akan cover balik tiap hari masa sesi petang sampai die boleh catchup dengan kengkawan dia... jadi masa petang Akiff lepas ni kurang la sikit waktu main dengan waktu tengok tv dia...

Harap Akiff masih terusssss bersemangat untuk belajar... walaupun baru 4 tahun tapi kalau boleh aku taknak die ketinggalan dengan kengkawan dia...


Labels: ,