Akiff nampak pocong

Ni citer betul ni... Tapi sejauh kebenaran Akiff nampak pocong tu aku tak dapat nak sah kannn... Tapi untuk budak berusia 4 tahun yang menceritakan benda ni, aku yakin apa yang dia ceritakan tu bukan khayalan dia semata-mata sebab Akiff bukan jenis yang layan drama seram...

Semalam waktu balik Penang dari KL tiba-tiba Akiff nangis nak duduk depan... Katanya ada hantu kain putih kat tempat duduk belakang dengan dia... Dia takut sangat masa tu sampai taknak langsung tengok belakang... Dia tetap nangis nak duduk depan...

Masa tu Miss Permaisuri tengah ribakan Azif kat seat depan... Aku nak berhentikan kereta untuk tenangkan Akiff pun aku cuak sebab kawasan tu agak sunyi dan gelap... Masa tu dalam pukul 8 malam lebih... Cuaca pulak hujan renyai... Aku tak berapa pasti lokasi tempat tu masa tu tapi yang pasti kawasan tu sedikit berbukit dan sunyi sebelum sampai persimpangan Ipoh...

Puas jugak aku nak pujuk Akiff... Last-last aku bukakkan lampu dalam keter pastu bagi Akiff layan youtube kat phone aku... Baru lah die ok... Pastu die dah lupe pasal bende yang die nampak tu... Elok pulak die baring kat seat belakang sambil layan youtube...

Bila sampai kat kampung aku try interview Akiff apa yang dia nampak tadi...

"Abang Akiff nampak hantu putih tu kat dalam keter abah... Die duduk jer tengok abang Akiff... Dia tak kacau pun..."

Akiff sekarang memang bahasakan diri dia abang Akiff sejak dah ada adik ni...

Aku tanya lagi muka hantu tu macam mana... "hantu tu takdak muka... Dia dok diam ja..."

Akiff jawab macam tu.. Adehh... Aku dengan Miss Permaisuri dah cuak dah... Dah lama dia tak buat perangai macam ni... Dulu memang Akiff selalu jugak tunjuk dia nampak hantu... Klik sini untuk baca cerita dulu...


Labels: