Dulu dan Sekarang dah tak sama...

Teringat dulu masa kecik tiap petang aku dengan adik aku memang tertunggu abah balik kejer... dari jauh sebelum sampai rumah abah dah bunyikan honk keter sekali sebagai hint abah dah nak sampai rumah... berlari kitorang kat pintu tunggu abah sebab tiap hari abah balik kejer memang ade jer abah belikan sesuatu... ais krim ke... coklat ke... biskut ke... kuih ke... ape-ape jer laaa... kalau nasib baik dapat mainan... hehehe... sebijik macam katun kat atas ni... excited betul bile abah balik... macam dah lama sangat tak jumpa...


Tapi zaman sekarang ni teknologi telah menjauhkan yang dekat dan mendekatkan yang jauh... sedih kannn... tapi mujor Akiff tak macam katun atas ni... tiap kali aku balik rumah Akiff memang excited... baru dengar bunyi kunci rumah aku bukak pintu die dah berlari ke pintu... pastu tak sempat melangkah masuk dalam rumah mulut die dah tak berhenti bercerita itu itu... apa yang dia dapat kat sekolah time tu la kelam kabut die nak tunjuk kat aku... hahaha... sebab tu tiap petang aku balik kejer on time sebab tak sabar nak tunggu citer Akiff...

Bab penggunaan tab Akiff memang aku kontrol... walaupun Akiff ada tab sendiri tapi penggunaan tab adalah limited... kat tab die memang aku letak banyak game yang belajar macam game ABC atau numbering atau colouring... game lain tu ade tapi yang biase-biase jer...

Wifi pulak hanya boleh guna bila aku ade kat rumah jer... aku takde kat rumah memang die tak boleh guna... biasanya waktu malam jer laa... lepas maghrib sampai la pukul 9 malam... Akiff pulak kalau ada wifi takda benda lain la dia layan... dia layan youtube video yang berkaitan dengan keter, lori dan mainan... katun jarang dia layan kat youtube sebab die tengok katun kat TV jer...

Tapi sekarang ni Akiff bercuti dua bulan kat kampung teman ummie die... semakin tak terkawal pulak... makin degil... makin lasak... makin tak dengar cakap... kat kampung ramai yang dok melayan die... die la jadi raja kat kampung tu... Hmmm... takpe... tunggu balik KL nanti aku ubah die balik... hehehe...