Lock Apps untuk elak disalah guna orang lain

Tadi tiba-tiba hp aku dapat notification suggestion untuk guna CM AppLock... mule-mule aku macam nak ignore jer tapi bile baca macam menarik gak...

CM Applock ni untuk lock Apps yg kita ada dalam hp... aku try untuk buat dekat What'sApp dengan Facebook yang ada kat hp aku ni...

Patern lock untuk What'sApp  
Patern lock untuk Facebook
Bagusnya apps ni bila hp korang hilang atau tercicir kat mana-mana... orang tak boleh selongkar media sosial korang...

Aku dah lock semua apps media sosial yang ada dalam hp aku ni... Facebook, Instagram, What'sApp, yahoo mail, galery, twitter, facebook messenger etc... yang mana berpotensi untuk disalah guna semua aku dah lock...

Teringat kes hp member kena terjah dengan anak-anak buah dia masa balik kg hari tu... kemain die borak dalam wasap... tapi cara borak tu dah lain macam dah... rupenyer anak buah die memain... hahaha... terus kena remove dari group sebab takut die sebar benda-benda merapu dalam group...

Haaa ni laa kegunaan CM AppLock ni... andaikata ada cubaan nak try bukak lock ni... kite akan dapat record macam bawah ni...

Gambar si 'penjenayah' ada dalam galery kat hp... hahaha... tak pasal-pasal tinggal bukti... bijak kann Apps ni...

Korang try la search kat google playstore Apps ni... ade banyak apps macam ni kat situ...


Labels: ,