Jadual Exam Tadika Akiff


Semalam teacher Akiff ada bagi jadual exam untuk tadika die... Akiff yang umur 4 tahun pun dah mula merasa exam... cuma dia mungkin tak rasa stress la kannn...


Start tahun depan abah dengan ummie kena pantau Akiff betul-betul la nampaknya sebab exam untuk bebudak 5 dengan 6 tahun pun kemain gak testnya... abah dulu time darjah satu baru start kenal A B C... dasyat bebudak sekarang kannn... kalau kite tak ikut flow zaman sekarang memang tertinggal laa... langsung dah tak boleh nak compare bebudak dulu dengan bebudak sekarang... zaman kita dulu jauh beza dengan zaman berbeza...

Tadika Akiff ni silibus die ikut semester gak... dah macam kat U kekdahnya... Lepas cuti sekolah bulan 6 nanti diorang akan masuk sem 2... buku pun kebanyakan akan guna buku baru... tapi sem depan Akiff cuti 2 bulan sebab dok kat kampung teman ummie die dalam pantang... 

Pengetua Akiff pesan nanti kat kampung kena cuba ajarkan Akiff untuk tulis nama dia sendiri sebab kalau ikut silibus die time tu diorang akan belajar tulis nama sendiri... tapi apapun pengetua dia cakap nanti bila dia masuk ke tadika balik lepas cuti panjang, akan ada teacher yang akan bantu Akiff waktu petang untuk catch up balik apa yang dia dah tertinggal... penting tu sebab takmo la nanti die tak dapat nak follow apa yang kengkawan die belajar...

Labels: ,