Hantu Coklat boleh la serbu Dip n Dip Cafe

Dah banyak kali nampak orang post gambar coklat leleh ni kat facebook dan instagram... bukan aku jer yang teringin,  Miss Permaisuri pun teringin nak merasa... jadi bila ibu menggandung yang teringin makanya alasan tu lebih kuat la nak ke sana kann... hahaha...

Aku try google cari kat mana Cafe Dip n Dip paling dekat dengan Cheras... ade 4 cawangan Dip n Dip kat Malaysia ni buat masa sekarang (Mei 2015)... ada kat Sunway Pyramid, Bangsar, The Curve dengan IOI City Mall Putrajaya... okeh jom ke IOI City Mall... paling dekat dengan Cheras...


Berpusing jugak la nak cari kedai Dip n Dip kat IOI City Mall ni... ingatkan ada kat dalam Mall tu... rupenyer tersembunyi kat bahagian luar mengadap area air pancut kat IOI City Mall tu... korang kena keluar dekat entrance Magnum Cafe tu lepas tu jalan ke arah bertentangan dengan Magnum Cafe tu...

Ramai jugak orang kat cafe tu... bukak jer buku menu terus terkesima kejap bile tengok harga dia.... hahahaha... ok takpe... sekali sekala kannn...

Akiff nampak jer coklat yang meleleh-leleh gini terus tercengang die... aku tak bagi die sentuh lagi sebab nak ambik gambar... tapi die punyer reaksi telan air liur tu memang lawak giler... hahahah... tak sabar-sabar nak makan...

Chocholate Brownies Crepe (RM28.50)
Yang ni memang sedap... dalam die ade lapisan kek coklat brownies yang nipis... taste die aku suke... coklat die memang yummy...

Chocolate Waffle (RM17.00)
Waffle ni pun sedap sebab dihidangkan masih tengah panas dan garing... tapi compare dengan brownies crepe tu, yang waffle ni lagi cepat muak...

Chocolate Dip Crispies (RM13.50)
Ni ade sad story sikit... aku sebenarnya nak order hot chocolate... tapi masa order tu kan rambang mata tengok banyak sangat menu... jadi malas nak membaca menu-menu yang ada... main tunjuk jer... sudahnya aku tertunjuk la Chocolate Dip Crispies yang aku sangkakan Hot Chocolate ni... Demmm... yang ni bukan air... yang ni kat dalam die ade bijik-bijik crispy yang macam rice tu... kite gaulkan dengan coklat dan makan... Hahahaha... pitam nak habiskan mendalah ni sebab dah muak giler dah...

Strawbery Milk Shake (RM14.00)
Miss Permaisuri order air ni... ok laa... kononnya stawbery kan masam, dapat la potong sikit muak coklat tu... tapi kannn... same jugak muak sebab air ni kan susu... hahahaha... last-last order pulak mineral water sebotol yang harganya RM2.50... wakaka...

Bayangkan weh 3 jenis makanan ni nak dihabiskan oleh aku, Miss Permaisuri dengan Akiff... walaupun coklat die memang sedap tapi muak okeh... menu gini kena makan kongsi-kongsi... makan main suap-suap... baru puas n romantik gituuu... bukan buat macam makan roti canai... hahaha... Yang dalam cawan tu tak habis pun makan  tapi nasib baik boleh tapow bawak balik...

Tax sahaja RM12 koooooo.... aku tak faham kenapa masih ada servis caj eh... bukan dah dimansuhkan ker... haihhh... ntah laaa... tapi yang pastinya makan kat sini memang mahal... Aku dah pesan kat Akiff kena cuti makan coklat sebulan sebab semalam dah cover untuk sebulan dah... hahaha...


Labels: , ,