Baru puji keter, terus buat perangai...

Dialog minggu lepas antara aku dengan Miss Permaisuri masa baru masuk dalam keter... 
"Start la enjin keter dulu... nak on aircond.. panas ni..." Kata Miss Permaisuri...
"Enjin dah start laa... on jer la aircond tu..." Jawab aku... 

Fuhhh... Dah masuk dalam keter pun tak sedar enjin keter dah start sebab tak dengar bunyi ape-ape... kemain bagi pujian menggunung kat keter aku tu... Tup tup isnin baru ni keter tu buat hal... Kereta belum sampai setahun enjin dah bergegar macam proton yang dah 8 tahun... Grrrr... Baru jer puji minggu lepas... Cissss...

So, tadi aku bawak keter aku tu gi chek kat servis centre... Chek tengok dah kenape boleh jadi macam tu pulak... bukan bunyi jer bising, siap rasa bergegar lagi... lepas tu bila push button untuk off enjin, enjin tu delay 2 3 saat sebelum enjin mati... Haihhhh...

Rupenyer motor assy fan yang rosak... aku tak tahu mendalah apa yang rosak tu... nasib baik keter masih under warranty... so die tukar spare part baru teruss... Its Freee... now dah settle la problem aku tu... kalau warranty takde mau terbang dalam 700 hengget jugak tu... 

Now hati dah tenang bile keter dah ok... servis kat Nissan Service Centre kat Jalan Chan Sow Lin Cheras memang layak dapat pujian... layanan cepat dan lebih mesra compare dengan Nissan Service Centre kat Balakong... dan bestnyer ruang menunggu kat  sini ada kat bahagian atas... So boleh la nampak diorang dok servis keter kite... lepas ni kalau nak servis memang nak ke sini jer laa...


Labels: