Nasi Lemak Antarabangsa - seminggu 3 kali repeat sini...

Nasi Lemak Antarabangsa Kg. Baru pernah jadi fenomena dulu... memang famous giler... aku memang pernah dengar pasal nasi lemak famous kat Kg. Baru KL tapi tak pernah pulak nak try sebab nasi lemak bukan menu feveret aku...  

Tapi baru-baru ni geng Kelab Blogger Ben Ashaari ada buat gathering kat Nasi Lemak Antarabangsa ni... aku tak sempat nak join sebab ada hal lain... tapi dari feedback yang aku dapat dari diorang terus rasa nak try jugak nasi lemak ni... grrr....

Beberapa hari lepas diorang buat gathering kat situ, aku ajak Daus Redscarz breakfast kat sini... dari office nak ke sini takde la jauh sangat... naik moto dalam 7 minit dah sampai...
 
Nasi lemak biasa tambah bergedil tambah rendang daging... Fuhhhhh... tengah menaip ni tibe-tibe terasa macam ada rendang daging kat mulut... hahaha... rendang daging ni aku klasifikasikan sebagai menu wajib cuba...

Memang puas hati... no wonder orang selalu kata nasi lemak antarabangsa ni  yang terbaek di KL... memang kena dengan selera aku... sambal nasi lemak tu yang buat nasi lemak ni thorbaek... pedas tapi nak tambah jugak... 

Miss Permaisuri ternampak gambar nasi lemak ni yang aku post kat FB... terus die ajak aku ke sini jugak.. Haih... orang mengandung ni bila dia dah cakap nak makan itu ini tak boleh nak tahan-tahan sangat... turutkan jer laa... tapi aku pergi time malam...

Time aku sampai mula-mula tak ramai orang lagi... walaupun orang beratur nak beli nasi lemak ni tapi meja kosong tu ade jer sebab ramai yang beratur tu beli tapow jer... tapi bila time nak balik tu baru perasan yang meja semua dah penuh... nasib baik kitorang awal sikit...

Ni antara pilihan menu tambahan yang ada kat situ...

Malam tu aku try yang ni pulak...telur puyuh dengan bergedil...

Yang bestnya kalau datang time malam boleh la try air kelapa frutty VIP ni... memang 5 star aku bagi... sedappp... segelas RM5... tapi air kelapa ni ada time malam jer dari pukul 6 petang hingga 12 tengah malam...

Tak puas hati punya pasal sebab belum try sambal sotong kat sini sebab diorang kata menu wajib try jugak ni... beberapa hari lepas tu aku ajak Daus Redscarz ke sini skali lagi... hehehe...  

Ni haaa sambal sotong dia... memang terbaek dari ladang...  tengaok gambar pun dah kecur air liur... huhuhu...

Korang yang belum pernah try nasi lemak antarabangsa ni kalau datang area town KL ni memang wajib try makan kat sini... Nah aku bagi detail untuk korang refer...

Nasi Lemak Antarabangsa (Kg. Baru), Kuala Lumpur
4 Jalan Raja Muda
Kampung Baharu
50300 Kuala Lumpur

Contact : 019-8818080
www.nasilemakantarabangsa.my
Facebook : Nasi Lemak Antarabangsa

Dibuka setiap hari dari pukul 5 petang hingga 12 tengah hari esoknya..

Labels: , , , ,