KidZania Kuala Lumpur - Akhirnya Akiff Dapat Jadi Bomba Penyelamat

KidZania Kuala Lumpur Rai Ulangtahun Ke-3 (klik)
KidZania Kuala Lumpur - Dunia Sebenar Kanak-kanak Part 1 (klik)
KidZania Kuala Lumpur - Dunia Sebenar Kanak-kanak Part 2 (klik)
KidZania Kuala Lumpur - Akiff Jadi Penyelidik Vitamin di Makmal PharmaNiaga (klik)
KidZania Kuala Lumpur - Akiff Di Emergency Room KPJ Specialist Hospital (klik)
KidZania Kuala Lumpur - Akiff Jaga Baby Di KPJ Specialist Hospital (klik)
KidZania Kuala Lumpur - Akhirnya Akiff Berjaya Jadi Doktor (klik)
KidZania Kuala Lumpur - Kerja Sebagai Pump Attendant Di Stesen Minyak (klik)
KidZania Kuala Lumpur - Painting School (klik)
KidZania Kuala Lumpur - Pengalaman Sebagai Profesional Photographer (klik)
KidZania Kuala Lumpur - Batik Painting Aktiviti Untuk Semua Termasuk Parents (klik)
KidZania Kuala Lumpur - Akiff Buat Air Vitagen Sendiri (klik)
KidZania Kuala Lumpur - Kejer Di Restoran Marryborwn Boleh Makan Burger (klik)
KidZania Kuala Lumpur - Akiff Buat Ais Krim Segera (klik)

Sejak dah berdotcom ni slow pulak progress kat blog aku ni... huhuhu... bukan malas tapi tak sempat... kejer hakiki kena diutamakan... ok takper... jom sambung entry yang tertunggak berminggu-minggu ni...

Cerita kali ni adalah visit kali ke dua aku bawak Akiff ke KidZania Kuala Lumpur sempena KidZania Congrezz 2015 (klik) hari tu... 1st visit dulu Akiff tak sempat nak merasa jadi fireman sebab ramai sangat bebudak... tapi kali ni dapat gak merasa sebab kitorang sampai awal masa tu... tak ramai orang lagi...

Detail pasal berapa gaji KidZos untuk job ni aku takde sebab time Akiff buat job bomba ni aku kat dalam theater hall untuk majlis KidZania Congrezz... tak sempat nak tengok aksi Akiff... nasib baik Miss Permaisuri ade ambik gambar Akiff...

Masa ni Akiff dok dengar arahan dari senior fireman... Akiff yang paling kecik kat hujung sekali tu...

Lepas dah dapat arahan... diorang tunggu 'kebakaran' berlaku... dengar jer bunyi loceng masing-masing bergegas naik fire engine ni... seronok betul dia dapat naik fire engine ni...
Sayangnya aku tak dapat nak tengok gelagat Akiff masa ni.... huhuhu... mesti senyum lebar jer dia...

Kat lokasi kebakaran...

Serius kemain Akiff padam api...

Tapi wajib jugak possing ambik gambar.. hehhee...

Tabik springg...

2 3 hari jugak la Akiff dok bercerita pasal job jadi ahli bomba ni kat aku... seronok sangat dia sebab dapat jadi macam watak Roy dalam cerita katun RoboCar Poli tu... 

Okeh... next job yang Akiff buat kat sana adalah jadi pilot Air Asia...


Labels: , , ,