Chekin Hotel Dapat Remote TV

Pengalaman pertama aku bila chekin hotel kat Sri Aman, Sarawak ni agak unik sikit...


Ni haa... dapat kad access pakej sekali dengan remote tv masa chekin kat kaunter... aku tak tahu kenape die tak biarkan jer remote tu dalam bilik hotel... huh...

Korang yang nak datang ke Sri Aman Sarawak ni boleh la stay kat hotel baru ni... ni kali ke 4 aku ke sini atas urusan kejer tapi 1st time stay hotel ni sebab hotel ni baru jer beroperasi bulan mei 2014... sebelum ni stay kat hotel yang atas rumah kedai jer...

Hotel Seri Simanggang, Sri Aman ni memang terbaek gak... berbaloi sangat dengan rate hotel ni... RM130 jer untuk 1 malam... yang nak cari hotel terbaik di Sri Aman boleh la stay kat sini... contact number hotel ni 083-322699... boleh la call no telefon yang ada ni untuk booking atau sebarang pertanyaan... meh aku tunjuk keadaan dalam bilik hotel ni...

Bahagian dalam bilik... kemas dan bersih... itu yg paling utama...

Deco bilik pun simple jer...  hotel baru kannn... serba serbi baru dan dalam keadaan elok...

 Keadaan dalam bilik air pun bersih...

Tapi takde bath tub... ade shower jer... tapi ok laa...

Sri Aman, Sarawak ni bukan kawasan perlancongan pun... cuma setiap tahun akan ada Pesta Benak yang menarik perhatian pelancong dalam dan luar negara untuk ke sini... 

Benak ni adalah ombak besar yang berlaku kat dalam sungai kat Sri Aman ni... biase kan sungai takde ombak tapi kat sini ade ombak macam kat laut... siap boleh main surf board... Benak ni hanya ada kat Sri Aman dengan sungai Amazon jer... Korang nak tahu sendiri boleh la search kat google tajuk Benak...

Dah 4 kali aku ke sini tapi tak pernah tengok benak real depan mata lagi sebab benak ni bukan ade setiap masa... ade timing tertentu jer... kalau kena timing nya dapat la tengok depan mata...

Labels: , ,