Cara nak tukar blogspot kepada dot com

Selama ni aku ingatkan susah sangat la nak tukar kepada dot com ni... rupanya takde la leceh sangat... aku risau setting blog aku lari... aku risau kerja-kerja hapdet blog akan tergendala berhari-hari atau berminggu-minggu.. huh... rupanya tak langsung...

Proses tukar yang aku buat ni dalam setengah jam jer dah settle... ni semua sebab aku berurusan dengan Saleiz Webhosting atau person in charge die Bro Eizil (klik)...


Mule-mula die suruh aku isi order form dekat www.saleiz.com then buat payment dan kemudian aku berurusan dengan Eizil melalui facebook jer... die ade bagi 2 3 arahan lepas tu die settlekan selebihnya... pastu tibe-tibe die kate Done! Lorrr... kejap jer rupenyer... 

Maka jadilah blog aku www.lancareno.com 

Korang jangan risau kalau reader korang taip url yang lama contohnya www.marqiscareno.blogspot.com sebab link lama tu akan direct ke url baru www.lancareno.com ... Jadi takde isu korang akan kehilangan reader... cuma yang korang hilang adalah bloglist yang ada kat site bar dalam blog korang tu... yang tu kena update balik yang baru... 

Korang yang berminat nak dapatkan servis dari Saleiz Webhosting atau dari Team Denaihati Network ni boleh la berhubung dengan Eizil terusss... Bayaran hanya RM40 setahun... klik sini


Labels: ,