Waterpark Legoland Malaysia Sediakan Kemudahan Terbaik

Ni lawatan kali kedua aku kat Legoland Malaysia... Sebelum ni aku dah cerita pun pasal waterpark kat Legoland ni (klik sini)... memang giler giler punya enjoy dapat spend time kat situ... masa bawak Akiff dulu aku tak dapat nak merasa gelongsor-gelongsor yang ada kat sana... dapat main sikit jer... tapi visit kali ni dengan BFF memang puas hati betul dapat layan semue game... sampai lupe diri yang kitorang ni bapak budak... seronoknya mengalahkan bebudak... wakaka...

Disebabkan cerita pasal game-game yang ada kat waterpark ni aku dah buat full story kat entry Legoland Malaysia - Waterpark (klik)... termasuk dengan harga tiket masuk pun aku dah kongsikan... korang boleh baca balik entry tu... so, kali ni aku juz nak story kemudahan apa yang disediakan kat dalam waterpark tu...


Kalau korang perasan kat dalam taman tema tu ade khemah-khemah biru macam gambar atas ni... ni namanya Cabana... korang jangan sesuke hati melepak dalam cabana ni sebab cabana ni  kena sewa dulu baru boleh lepak... bagi aku kalau korang datang dengan family besar memang sesuai sengat sewa cabana ni... sebab cabana ni lengkap dengan kemudahan lain seperti wifi, safety box, freezer berisi 6 botol air, 4 kerusi santai dan 2 helai tuala... tuala tu boleh bawak balik terus... kalau rasa nak privasi boleh tutup terus cabana ni macam gambar atas ni haa... ibu yang menyusu baby ker atau nak mentido kat dalam tu ker takda hal... orang luar dah tak nampak dah... dalam tu ade kipas gantung... memang selesa...

Ni harga untuk sewa cabana ni.. tapi kena ingat oii... cabana ni limited... ada 25 unit jer... kalau lambat tak dapat laa...

Tapi tak dapat sewa cabana pun takda hal... banyak jer port melepak kat dalam tu... antaranya kat depan beach ni... bersusun kerusi untuk korang bersantai...

Atau pun nak lepak makan minum boleh ke cafe sebelah beach tu...

Banyak jer meja untuk korang rest sementara ambik nafas nak main air lagi...

1 lagi cafe dekat area Joaker Soaker... Brick Cafe nama dia... 

Antara kemudahan lain yang ada kat sini adalah safety jacket untuk bebudak... takyah nak sewa bagai... ambik jer situ... lepas guna letak balik kat situ okeh...

Dalam waterpark ni jugak bersepah lego lego brick yang dok terapung dalam air tu... korang boleh main brick lego tu bina rakit ke... kapal ke... sampan kee...

Contoh macam brader ni... die buat boat kot... best kannn... time aku main dengan Akiff sebelum ni tak terfikir pulak nak build macam tu... huhuu...

Hmmm... Kalau yang bebudak jenis takmo main dalam air... boleh bagi main lego ni haa...

Kalau korang nak main game yang guna tube atau pelampong pulak takyah susah-susah nak sewa... tube disediakan secara percuma...

Antara kemudahan lain yang korang perlu tahu adalah mesin body dryer... yang colur kuning kat atas ni haaa... berdiri kat dalam tu lepas tu benda tu akan keringkan korang... tapi yang ni kena bayar sendiri... RM10 sekali guna... aku tak sure kenapa perlu mesin ni sedangkan changing room ada kat sebelah jer... masuk jer la tukar baju kann... takkan pegi waterpark tak bawak baju salin kot... hahahaha.... atau pun mungkin yang hotel guest malas nak tukar baju kat situ, pakai dryer tu then balik bilik gitu jer... salin kat bilik...

Kat sini korang nak simpan barang-barang berharga korang takda masalah... bersusun locker untuk disewa... ade yang besar dan ade yang kecik... Sewa locker besar RM40/day... locker kecik lak RM20/day...

Sistem locker die pun canggih wooo.... touch screen... korang takyah nak usung kunci kehulur kehilir... juz pakai password atau cap jari jer untuk bukak tutup locker tu...

Ni changing room dalam tu...  selesa dan besarrrr... takyah nak tunggu turn sebab banyaaaaaak giler shower room die...

Antara facilities lain yang turut disediakan dalam taman tema air legoland ni adalah macam kat bawah ni...

Photo booth
Dalam waterpark ni ada servis photographer jugak... diorang berkeliaran jer kat dalam tu... jangan terkejut bila korang nak turun gelongsor tiba-tiba ada orang suruh korang possing nak ambik gambar... haaa itu laa photographer diorang... aku ari tu masa tengah main air kat beach tibe-tibe photographer suruh possing... die ambik gambar free jer... kalau nak print baru kena bayar...

Nanti gambar-gambar tu korang boleh dapatkan di sini... Splash Down Photos... tapi kalau taknak beli gambar tu pun takda hal... takda paksaan...

Kemudahan Surau
Yang ni wajib ada... kedai cenderahati Brickwater Beachwear... sebelum balik boleh la beli apa-apa kat situ sebagai kenangan...

Ehhhh... ni ade 1 lagi kemudahan yang korang mungkin tak tahu... kat dalam waterpark ni ada Baby Care...

Pasal baby care ni nanti aku citer detail apa ada dalam ni k... tunggu next entry...


Labels: , ,