Penulis Jemputan : Musim Sakura Dah Tiba

Petang kemarin masa balik dari ambik Adam dekat Kolej Sultan Abdul Hamid, Alor Setar... lalu sepanjang Jalan Langgar terperasan musim sakura dah tiba. Pemandangan cantik sepanjang jalan balik ke rumah. Jadinya pagi tadi awal pagi naik moto hantar Adam dengan niat tu masa perjalanan balik nak ambik gambaq sakura. Sejuk bakhangg naik moto pagi-pagi lalu tengah highway dengan sawah padi kiri kanan jalan. Perjalanan balik tu singgah la tepi jalan ambik gambar bunga sakura yang berguguran.\

Nama asal bunga ni bunga Tabebuia dari Mexico. Nak tengok bunga sakura ni setahun sekali sahaja setiap bulan March sampai April. Kalau terlepas tu hang tunggu la pulak tahun depan. Antara tempat yang menarik ada pokok sakura ni di Jalan Suka Menanti, Jalan Stadium, Jalan Langgar dan ada la beberapa jalan lagi tapi pokok tak banyak.

Meh nak belanja gambaq bunga sakura.


Segmen Penulis Jemputan : 
Sya Nisya

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Terima kasih kakak sulung aku untuk entri ni... bulan lepas lagi aku mintak dia buat 1 entry untuk blog aku ni sebagai penulis jemputan... aku cadangkan die tulis pasal kucing sebab dia pencinta kucing... tapi sudahnya bagi cerita sakura ni haaa... hahaha... ok laa kannn... janji ada cerita... penulisan atas tu memang original dari kakak aku... aku tak edit atau sunting apa-apa pun... cuma betulkan typo sikit-sikit jaaa...

Korang yang berminat nak merasa menulis dalam blog boleh emailkan kat aku lan_careno@yahoo.com dengan tajuk emaik SEGMEN PENULIS JEMPUTAN... atau pun boleh jer inbox aku kat facebook www.fb.com/lan.careno ... terbuka kepada korang yang bukan blogger sahaja... cerita mestilah tiada unsur sensitif atau copy dari mana-mana... ianya mestilah penulisan fresh dari korang sendiri... cadangan aku kalau ada cerita tempat menarik atau hobi atau menu atau tempat makan best boleh jer kongsikan dengan aku...


Labels: