Review Pullman Hotel Kuching

Bulan lepas aku ada urusan rasmi kat Kuching, Sarawak... kena attend meeting kat sana... Untuk pertama kali aku stay kat Pullman Hotel Kuching... Not bad jugak hotel ni... sebagai panduan korang yang planning nak bercuti ke Kuching dan nak cari hotel yang ade kerlassss... aku cadangkan stay kat sini...

Ruang dalam bilik agak luas dan selesa... tapi satu jer yang aku tak bekenan... lantai die tu haaa... mana-mana hotel yang aku stay selalunya aku memang prefer yang lantainya carpet... 

Kamudahan lain seperti hotel lain jugak... ada TV dengan aneka chanel... ada iron kat setiap bilik... so takyah nak call house keeping mintak iron... ada hair dryer... dan ada wifi jugak... tapi hari tu signal wifi kemain kuat tapi sampai ke sudah tak boleh connect... huh...

Part paling aku suke adalah toilet die... bersih... cantik dan kemas... ade bathtub untuk berendam...

Dan luasssss... besar giler toilet die... memang best sangat... aku suke toilet hotel yang besar gedabak macam ni...

Dalam bilik ade jugak disediakan keperluan senaman ni... Erkkk... 

Haaa ni satu yang aku pelik... dah banyak kali aku stay hotel yang mahal dan berbintang-bintang ni mesti akan ade penimbang dalam bilik... macam pelik pulak kannn... untuk ape diorang sediakan penimbang ni ehhh... macam tak perlu jer... atau penimbang ni untuk timbang bag? Erkkk... Hmmm...

Ok jom turun tengok pool die... waaa... memang ohsemmm... i loike... aku dah siap bawak seluar mandi dah... tapi tak terjun pun dalam pool... member bilik ajak jenjalan... tak sempat nak melepak kat sini...

Kat depan pool ni dapat la nak bersantai-santai dan bermalas-malas kat gazebo yang diorang sediakan ni...

Gym pun ade... sunyi sepi jer...

Ni playground yang agak sejemput ni... hmmm... tapi kannn... besi-besi kat tempat main ni ada yang berkarat... macam bahaya jer untuk bebudak...

Rate untuk hotel ni adalah RM255.20 termasuk tax... itu rate masa aku stay hari tu... goverment rate dah ni kalau tak silap aku... kalau bukan goverment tak pasti lak berapa...

Labels: , ,