Kaedah Efektif Komunikasi Parents Dan Tadika

Tiap hari Akiff balik dari sekolah memang aku atau Miss Permaisuri akan chek bag sekolah die... kalau ade lukisan ape-ape yang die buat nanti aku atau Miss Permaisuri akan ambik dan tampal kat dinding dalam bilik Akiff... sajer bagi semangat kat Akiff... puji-puji sikit lukisan yang die buat...

Tapi baru-baru ni dalam bag Akiff ade file yang ade message book dengan payment record...


Message Book & Fees Payment Record

Segala pesanan yang nak disampaikan kepada parents akan ditulis dalam Message Book tu then nanti akan diselitkan dalam bag sekolah Akiff... Hmmm... bagus jugak diorang buat macam ni kannn... nak tunggu Akiff balik bagi tau segala pesanan teacher memang susah sikit laa... yang die paling ingat bile teacher die bagi tau esok cuti... itu laju jer die bagi tau kat aku... hahaha...

Parents yang dah baca kena buat note sikit then sign...

Sebab ni pengalaman pertama aku hantar anak kat tadika.. so aku tak tahu la memang selalu tadika lain amalkan cenggini ke tak... tadika anak korang memang ade guna kekdah gini jugak ke?

Tapi nanti bile ade peluang aku rasa macam nak syorkan kat tadika Akiff ni supaya creat WhatsApp Group untuk parents situ... senang nak communicate dan cepat... ada apa-apa isu boleh parents bincang-bincang gak... isu keselamatan ke... isu pendidikan ker... zaman dah berubah so kena jugak follow kekdah terkini yang lebih efektif kannn...

Ni pulak file untuk yuran bulanan Akiff... sampai masa nanti teacher die akan masukkan file ni dalam bag then kena selitkan yuran dalam file ni...

Labels: , ,