Wall Climbing untuk budak-budak - Putrajaya Challenge Park

Baru-baru ni adik aku ada konvokesyen kat PICC, Putrajaya... tapi aku tak ikut masuk dalam hall sebab teman Akiff kat luar... mak dengan abah aku jer yang masuk dalam dewan... majlis start pukul 3 petang... pukul 1.30 petang diorang dah start masuk dewan... ikutkan jadual majlis tu akan habis pukul 5 petang... mati kutu aku nak melepak 3 jam lebih kat PICC tu dengan Akiff...

Tengah dok merempat kat tepi dinding dalam PICC tu... aku teringat pulak pasal wall climbing yang ada kat Putrajaya tu... terus aku godek-godek blog member aku nak tengok detail lokasi dia... baca sini

Bila nak gerak tu aku waze jer lokasi Putrajaya Challenge Park atau Taman Cabaran Putrajaya... terus waze akan guide korang ke sana... sekali tengok jarak PICC dengan tempat tu juz 3 minit jer... Muahahaha... dekat giler... i loike... terus naik kereta gerak ke situ... masuk ke sini adalah PERCUMA! Nak main mendalah ni pun FREE!

Sampai sana takde orang langsung... ni yang best ni... Kids Wall Climbing ada kat tingkat 1... ni haaa dalam bilik kaca ni... tercengang Akiff tengok tempat ni... tak pernah tengok....

Mule-mule Akiff tak tahu nak main macam mana mendalah ni... pelik jer die tengok... aku sajer biarkan dulu tengok die nak explore macam mana... hehehe... pastu baru aku bagi tau yang benda ni tempat main panjat-panjat...

Mule-mule Akiff takut nak panjat... takut jatuh die kate... aku paksa gak suruh die panjat... aku ajar dia macam mana nak panjat...

Mule-mule panjat die suruh aku pegang... due tige kali try baru aku lepaskan die...

Sudahnya gini hasilnya... hahaha... excited lak die memanjat... tapi yang hijau ni agak tinggi... aku bagi die panjat separuh jer... pastu suruh die turun balik...

Tapi yang biru ni aku suruh Akiff panjat sampai atas... kejap jer dah terer...

Haaa nampak... banyak kali gak die memanjat... bile dah sampai atas sana die turun ikut tangga yang ada kat tepi tu... pastu panjat lagi... pastu turun lagi... pastu panjat lagi... hahahha... suka dia...

Sebelum balik sempat aku suruh Akiff possing spiderman... wakaka...

Nak tengok video Akiff memanjat wall ni boleh klik sini



Labels: , , ,