Akiff faham sangat maksud "Work"


Minggu ni dapat luang masa dua hari jer dengan Akiff... Aku balik KL sengsorang dan tinggalkan Akiff kat kampung lagi... sedih kena tinggalkan Akiff macam ni... hujung minggu jer dapat jumpe... keadaan yang memaksa kami berjauhan untuk seketika...

Tapi nasib baik aku tengok Akiff kat kampung happy jer... setiap masa nak main sampai tido pun kurang... dah makin lasak pulak anak aku ni... ok la kann... anggap jer aku hantar Akiff pegi PLKN kekdahnya... ajar jadi lasak... hahahaha...

Masa nak balik KL aku cakap kat Akiff "Abah nak balik KL... abah work jauh... Akiff dok dengan mak tok k... nanti abah habis work abah balik sini ambik Akiff..."
Akiff jawab "okkey"... hehehe... comel jer die jawab... aku lak syahdu... pastu Akiff siap salam cium tangan pastu babai aku... huhuhu...

Aku tak faham apa yang buat Akiff sangat faham dengan perkataan WORK... kalau cakap nak pegi WORK mesti Akiff macam pasrah jer kena tinggal... die takkan meraung atau merengek nak ikut... sama jugak kalau time nak hantar Ummie die balik Sarawak... cakap Ummie pegi WORK jauh mesti Akiff ok... die faham... syukur sangat bila Akiff sangat memahami keadaan ummie dengan abah dia...


Labels: