Thursday, August 21, 2014

Kempen Be Brave - Ejakulasi Pra-matang

Hah... tajuk mengumpan sangat kannn... nampak jer ejakulasi pramatang terus klik nak baca... faham sangat dah korang ni... hahahhaa... okeh... entry kali ni aku cube nak sharing sesuatu yg agak kedewasaan sikit... atau senang cakap agak sulit utk berbicara secara terbuka... biase la kann masyarakat kite ni... mmg penuh dgn adab ketimuran... apa2 yang berkaitan dengan seksual biasenyer takkan dijadikan topik utk berborak... tapi kena faham yer... borak berkaitan seksual dgn sembang lucah adalah sesuatu yg lain... sembang lucah ni lebih kepada borak kosong yg berunsur seks... manakala borak berkaitan seksual adalah lebih kepada kehidupan peribadi sendiri atau orang lain.... itu yg aku maksudkan... mcm aku sendiri mmg tak la kannn nak borak pasal diri aku sendiri dgn orang lain.... tp kalau sembang 'loglaq' dgn member2 tu ade jer... muahahaha...

Aku sebenarnya sangat sangat sangat susah utk menaip entry ni.... aku tak nak apa yg aku tulis ni terlalu sensitif... aku cuba utk menaip menggunakan perkataan yg sesuai, santai, tak over, tak lucah dan pada masa yang sama dpt menyampaikan maklumat yg nak dikongsi ni...

Be Brave yg nak aku katakan ni adalah kempen yg dijalankan oleh A.Menarini iaitu sebuah syarikat biopharmaceutical antarabangsa yg bertujuan utk mendidik masyarakat supaya berani bersuara mengenai masalah kesihatan lelaki dan mengenalpasti adakah anda mengalami masalah kesihatan ejakulasi pramatang ini dan apakah rawatan yg diperlukan. Selain tu kempen ni jugak utk mendorong pihak perempuan memberi galakan kpd lelaki utk mendapatkan rawatan.

Bagi aku kempen ni dijalankan agak menarik iaitu melalui Facebook Page. Mudah jer, juz jawab kuiz yg disediakan dan dihujung kuiz tu nnti akan ditonjolkan Which Inner Hero Are You...

Kalau lelaki, kite nak tgk karektor hero mcm mana yg ada dlm diri kita... yg pompuan plak, karektor hero yg mcm mana diperlukan dlm diri pasangan diorang... pastu boleh la tgk sama ada match tak karektor tu...


Mule2 aku cuak gak nak masuk website ni... www.bebrave.my ... risau bukak2 kluar gambar pelik2... hahahaha... tp Alhamdulillah ok jer... home page die mcm kat atas ni... ade gmbar superhero jer... takde gambar yg laki punyer atau pompuan punyer... wakaka.... So, klik la yg mana berkaitan... yg laki klik la gmbr superhero lelaki tu... yg pompuan klik la gmbr superhero pompuan tu... soalan die tak sama...

Ni antara contoh soalan yg aku dpt masa aku try jwb kuiz ni... soalan agak general jer...

At last, die akan dedahkan sape water hero dlm diri korang... mcm aku, pakcik Justice Shield ni haaa hero dlm diri aku...

Ko bace sendiri karektor hero dlm diri aku ni haaa... siap ade kuasa api kooo... ko mampu? Hahahhaa...

Ape karektor hero dalam diri korang pulak?? Nak tahu jom try main kuiz ni... klik www.bebrave.my atau masuk ke Facebook BeBrave (www.facebook.com/BeBraveMy)...

Jgn lupa suruh pasangan korang try kuiz ni jugak sbb nak tgk karektor hero korang match tak? Kalau match kirenyer korang mmg serasi bersama laaa... klau tak sama pun, tu bkn mksudnyer korang tak serasi lgsung...  Boleh gak ajak kengkawan korang try main kuiz ni...

Hmmm... jgn lupa juga klik www.controlpe.com.my pada akhir kuiz tu nnti untuk mengetahui lebih lanjut berkaitan kesihatan ejakulasi pramatang ni... 

Takyah takut nak klik website www.controlpe.com.my tuu... takde gambar pelik2 kat situ... 

Haa.. nampak? Dlm website tu korang boleh try test jwb soalan2 kat situ utk diagnose sendiri sama ada korang mempunyai masalah ejakulasi pramatang atau tak... kalau ada, serius ke tak... perlu rawatan ke tak? kat mana nak dptkan rawatan? Klinik mana yg paling dekat dgn kawasan korang? Haaaaa... smue info tu ade dlm web controlpe.com.my.. So, jom try diagnose tgk,  klik sini...



24 comments:

  1. Nak try juga!! hehehehhe mula mula ingat benda pelik pelik tadi.. Hehehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaa... try laa.. xde la pelik pun...

      Delete
  2. hurm...cam menarik ni ... nak juga la try , kihkih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaa... try pastu bg tau la superhero ape dpt..

      Delete
  3. Kempen yg menarik ni! Kita dan pasangan akan lebih mengenali diri sendiri dari karakter yang dipilih. Masalah ejakulasi pramatang bukan masalah baru di kalangan kaum lelaki. Semoga kempen ini memberi kesedaran kepada masyarakat.

    Good sharing bro! ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Btul tu hanim.. juz nak tgk apakah kehendak dan keserasian kite same x dgn pasangan... masalah PE ni ade yg tak tahu ia adalah 1 masalah kesihatan yg perlu dirawat...

      Delete
  4. Great entry on this taboo topic.
    Malaysian biasa susah buka mulut tentang masalah sperma dan ejakulasi pramatang. Walaupun bukan entry klinikal & perubatan, saya masih nampak penulis amat berhati-hati membincangkan topik ini, lebih kepada penggunaan aplikasi kuiz.
    Mungkin keterbukaan dan penerimaan masyarakat belum secara sepenuhnya. Apa yang terjadi di kamar tidur bukan untuk perkongsian umum. But your thoughts of sharing this info could be count as pendekatan ringan dan lebih santai untuk para pembaca.
    Keep up good work!

    Salam perkenalan, Hazzlin Hassan. #kelabbloggerbenashaari

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam perkenalan Hazlin Hassan... thanks sudi singgah sini... yaa btul... masyarakat kita masih terlalu berhati2 dlm nak berbicara isu ni... so kena guna pendekatan yg ringan2 nak bg kesedaran...

      Delete
  5. Bagus ni,untuk kesihatan tak perlu malu2 kan,sakit kena la rawat...nak try la nanti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rugi la klau malu kann... 5 minit jer... klau rawat mungkin 45 minit... hahahhaa...

      Delete
  6. aku baca tapi x tau nak komen apa....hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku pun tak tau nak reply apa ni... hahaha

      Delete
  7. kau mengecewakan aku.., aku mengharapkan lebih dari ini.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Blog ni mak abh aku pun baca... tak bleh la citer lebih2... hahaha

      Delete
  8. Tarikkan lucah nie...
    Takkan aku yg dah kawin jeee nak komen..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Skali skal bg info kelucahan tp informatif. Hehehe

      Delete
  9. ejakulasi? apa tu? eh :p

    neway, gud info n sharing lan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oit fiza... tak tahu ker... tanya cik abg nnti.. hahhaa

      Delete
  10. baguslah skarang, ada rawatan efektif

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn... masalah ini pun ade rawatan... utk keharmonian family mmg perlu dptkan rawatan klau mengalaminya.

      Delete
  11. Salam kenal, saya blogwalking kat sini, jemput singgah ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com. Saya follow sini n kalau sudi follow la saya balik yer :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Rose Azadir... salam kenal. Ok jap nak terjah blog u pulak...

      Delete