Mencari tadika yg ada program Little Scientists

Ade orang tanya aku kenapa gigih sgt hantar Akiff kemain jauh dr rumah dgn tmpt kejer... kat ofic takde taska ke... dekat2 rumah takde yg boleh jaga Akiff ker... Hmmm... cenggini jwpn aku... dr kecik mmg aku hantar Akiff kat rumah maksu aku... Akiff dah serasi sgt dgn maksu aku lebih2 lagi sejak maksu aku ade cucu... lagi la Akiff suke g umah maksu sbb boleh main dgn Hani (cucu maksu aku)... sblm ni maksu aku tggal dkat kwsn rumah aku ni jer... now die dah pindah duduk skali dgn ank menantu dia kat Putrajaya... nak tak nak aku redha jer hantar gak Akiff ke Putrajaya... bkn takde taska or org yg nak jaga Akiff cuma aku jer yg taknak bg org lain jaga Akiff... biar jauh sikit asalkan Akiff happy kat rumah maksu dan hati aku pun tenang bila Akiff dlm jagaan mak sedara aku sendiri...

Habis tu smpai bila aku nak ulang alik hantar Akiff g Putrajaya?  Jenuh tuuu... hhehehe... takde la sampai bertahun nak ulang alik gitu... Sebenarnya aku plan start tahun depan dah nak hantar Akiff g taska atau playschool yg ada kat kwsn rumah aku ni... now aku masih tgh survey lg...

Since aku tau pasal program Little Scientists yg ckup bagus utk bebudak mcm Akiff ni... now aku tgh mencari taska yg ada program tersebut... Klau korang nak tau, Little Scientists ni adalah program di sekolah atau taska yg mengetengahkan sains dlm aktiviti diorang... kanak2 akan didedahkan dgn permainan dan aktiviti yg menyeronokkan yg akan dikaitkan dgn sains dlm kehidupan seharian...  contohnya mcm main campur2 warna utk hasilkan warna yg lain... bende2 mcm ni sgt exciting...

Lebih menarik lagi ialah setiap sains yg diajar juga akan dikaitkan dgn Islam... see, secara tak langsung kanak2 didekatkan dgn keagungan dan kehebatan Islam... takde la blajar sains semata2 jer kan... ini yg membuatkan aku sgt tertarik dgn program ni dan tgh gigih survey taska kat kwsn rumah aku yg ada program Little Scientists ni...

Klau korang tgk peta minda kat atas ni... ni adalah apa yg dipraktikkan melalui program Little Scientists... Bermain dan berseronok sambil belajar menyelesaikan masalah, menerokai persekitaran dan berkomunikasi dgn rakan2... bermain adalah penting utk pertumbuhan kanak2 yg sihat... segala aktiviti yg dilakukan sememangnya mengasah skill dan kreativiti diorang...

Meh aku tunjuk antara contoh bermain sambil belajar yg ada dlm program Little Scientists ni... aku sure kalau Akiff mesti dia suka...


Hohoho... bereksperimentasi dgn warna... siap main2 air... 

Haaa... program Little Scientists ni ada ditayangkan kat TV Al-Hijrah dlm rancangan Assalamualaikum setiap hari Jumaat jam 8.30 pagi hingga 10.30 pagi... pengacara dia si manis jelita Nurazidah Mohamed(klik) yg akan menunjukkan how fun program ni dijalankan di taska2... tak sabar lak aku nak hantar Akiff g taska tahun depan... hehehe...

Haaa... nmpak tak... belajar sambil main2 lori keter smue tu... lps ni boleh la aku praktik... sblm ni biase aku ajar Akiff kalau main keter, race n langgar2 jer... pastu main moto buat lap pusing2 jatuh... hahahaha....

Oh yaaa.... ni aku nak pesan ni.... RABU ni, 9 Julai 2014 pkul 6.15 ptg jgn lupa dgr kat Radio IKIM sbb Little Scientists akan keudara waktu tu utk ceritakan lebih lanjut ttg program diorang... mak abah wajib dengar ni utk kebaikan ank2 korang... dan aku yakin korang klau dah tau pasal Little Scientists ni kompom akan excited mcm aku gak... sbb tu aku tekad nak cari tadika yg ada program Little Scientists ni utk hantar Akiff tahun dpn...

Kalau nak survey sendiri dan nak tahu sendiri tentang Little Scientists ni boleh chek kat detail link aku bagi ni...

Website : www.LittleScientistS.com
Online Shop : www.LittleScientistS.com/shop
Youtube Channel : http://www.youtube.com/littlescientistvideo
Twitter : www.twitter.com/Lil_Scientists
Instagram : www.instagram.com/theLittleScientistS
Facebook : https://www.facebook.com/TheLittleScientists

Labels: ,