Meal Shakes bantu selera makan anak

Sebelum aku nak membebel panjang... aku nak bagi tau yg entry ni bukanlah entry berbayar okeh... ni adalah review ikhlas aku dr pengalaman aku sendiri...

Aku yakin ramai parents yg mengalami masalah yg sama mcm aku... anak takda selera makan... dulu masa umur bawah 2 tahun ok jer... segala benda yg kita makan smua dia nak gak... suap la apebende pun... smue die ngap... bila dah makin bsr ni makin susah plak dia nak makan... mcm2 kekdah dah try... buat menu mcm2 dh... yg menarik laaa... yg colur2 laa... ape2 jer laa... smue dah try... sudahnya dia main2 jer... makan tak jugak... klau paksa dia makan, lagi liat dia nak makan...

Tgk gmbar ni... masa ni Akiff umur 8 bulan... tembam jer... rs nak giget jer...

Skrg tgk la Akiff... dah tak tembam mcm kecik2 dulu... pipi dah kurus...

Sampai satu tahap beberapa minggu lepas Akiff muntah2... aku risau giler... due kali g klinik... doc ckp benda yg sama... katanya Akiff kembung perut... masuk angin... doc bg ubat buang angin dgn vitamin... Hmmm... mmg la perut masuk angin sbb die langsung tak nak makan... bukan sehari due die tak nak makan... tp dah berminggu kowt... juz minum susu dgn air masak jer... roti ke... biskut ke... smue taknak... aku ade gak chek mulut die kot die sakit mulut smpai tak boleh nak makan.... tp ok jer smue...

Last2 aku nak cuba try bg Meal Shakes dari Shaklee ni kat Akiff wpun dah byk kali kwn aku rekemen... hehehe... member aku ckp ank die pun masalah yg sama... sejak campur Meal Shakes ni dlm susu die, Alhamdulillah ade nmpak perubahan selera mkn die...

Beberapa mggu lps aku dah start campurkan Meal Shakes ni dalam susu Akiff... pagi skali, mlm skali... Akiff tak prasan pun aku ade campurkan Meal Shakes tu... mgkin takde efek sgt kat rasa susu tu kot... Now Alhamdulillah mmg nmpak ada perubahan... Akiff dah nak makan nasi... wpun bkn tiap hari, kdg2 dua hari skali.... tp at least dia nak gak makan dr sblm ni yg lgsung tak nak... pastu skrg ni paling ketara dia asyik nak mengunyah jer... asyik nak biskut jer... kdg2 nak roti... seronok tgk Akiff dah mula ada selera makan... stock biskut kat umah aku pun skrg ni kena sentiasa ada... kat umah maksu aku yg mengasuh Akiff tu pun aku pastikan biskut dgn roti sentiasa ada...

Korang yg ada masalah anak takda selera makan aku syorkan try Meal Shakes ni... atau pun yg skrg ni anak kemain berselera makan pun kena ambk tau gak ni sbb bebudak ni klau dia nak berubah musim kjap jer... klau skrg ni dia makan jer segala benda tp tggu 1 masa nnti dia akan lalui fasa takde selera makan lak...

Okeh... klau korang berminat nak dptkan Meal Shakes ni boleh order dgn mana2 agent Shaklee...

Utk bantu korang yg tak tahu kat mana nak dptkan Meal Shakes ni... kat bawah ni aku senaraikan agent2 Shaklee yg korang boleh hubungi...

1. Shatinah (019-3123431)
2. Junaidah (013-8218715)
3. Norhakimah (012-5093495)

(Agent Shaklee yg nak masukkan no contact dlm senarai di atas boleh inbox aku kat fb k)



Labels: , ,