Jom Iftar @ TMCC dengan Eden Catering

Ini lah die 2 jejaka yg takde orang tolong masak berbuka puasa kat rumah... terpaksa la kluar cari makan kat luar... ekekekkee... sebenarnya baru2 ni aku dpt jemputan berbuka puasa melalui Kelab Blogger Ben Ashaari di TM Convention Centre... sbb jemputan tu hari sabtu, so aku on jer laa... hari cuti kann... tak yah nak rushing...

Sebelum masuk hall... kat bahagian luar tu ade ruang yg di deco santek mengalu2kan kedatangan tetamu...

Untuk pengetahuan korang... Jom Iftar @ TMCC ni adalah kolaborasi antara Eden Catering dengan TM Convention Centre (TMCC).... dan setiap minggu menu yang disajikan kat sini akan ditukar supaya korang boleh ulang g sana setiap minggu... takde la boring kannn....

Okeh... Seperti biasa bile dah sampai, aku tawaf seluruh kawasan dulu... ushar menu2 mana yg aku nak rembat nnti...

Fokus utama adalah kambing golek... sbb aku tak pernah rasa lagi kambing biri-biri... sbb tu aku fokus kat kambing ni dulu... muahahaha... dan ternyata tak mengecewakan...

Kambing tu ade kat luar hall... bile dah masuk dalam hall terus aku terjah kat bahagian desert dulu... antara benda yg akan aku ulang alik ambik lps berbuka nnti kat bahagian ni laa... hohoo... mmg terbaek... ada mcm2...

Kuih muih takyah citer laaa... rambang mata nak pilih... dari kuih tradisional sampai la ke kek2..

Untuk menu utama pulak mmg banyak pilihan makanan tradisional... ade segalanya dari udang, daging, ayam, ikan dan mcm2 lagi...
Hah... ni mmg terbaek... kerabu daging ala Thai... makan sambil nangisss wooo... rasa nak bungkus bawak balik... huhuhu...

Spaghetty oglio olio antara spaghetty faveret aku... tapi sodih aku tak sempat nak merasa sbb dah kenyang sangat...

Kat sini die ade bukak warung2 yg ade aneka menu yg wajib cuba... Ade keow teow goreng, mandhi chicken rice, chicken shawarma, mee rebus, ais kacang dan ade beberapa booth lagi...

Cuma 1 yg paling dan terpaling aku rekemen adalah Penang Fried Koay Teow kat sini... ni adalah koay teow paling sedap pernah aku makan... ini serius... bukan main2 okeh... die punyer sedap sampai aku rasa nak ulang makan bende ni jer... tak nak dah bende lain... tp sbb nak merasa jugak menu lain, so yg ni aku tambah 2 kali jer... hehehhee...

Terer la bro ni masak... aku sampai teringat2 kat rumah...

Gambar ni mungkin nmpak biasa tp percayalah yg ini adalah koay teow paling sedap pernah aku makan.... walaupun aku skrg ni berpantang dr makan sebarang makanan laut sbb nak jaga susuk ni dari terkeluar masalah kesihatan tp sebab koay teow ni punya pasal... aku sanggup langgar pantang... aku blasah jugak kerang tu... muahahahhaa...

Buffet ni kan dari pkul 6.30 petang smpai 10 malam... so, takkan lps mkn seround dah nak balik kannn... haruslah duduk lepak2 sambil borak2 lepas dah kenyang makan tu... boleh jugak mengunyah dgn kudapan yg ada ni...

Hmmm... secara ikhlas dan jujur aku sangat puas hati dgn menu yg ada kat sini... worth sgt dgn harga kat sini iaitu RM75 seorang dewasa dan RM30 untuk kanak-kanak berumur antara 4-11 tahun... korang kalau nak datang sini boleh la ajak kengkawan ramai2... sbb setiap 10 orang akan dpt free orang yg kesebelas... mmg sesuai sgt nak gather reramai kat sini... tmpt kat sini tak clouded mcm sesetangah tempat lain tu... dewan ni agak besar dan selesa... dan yg bestnya parking kat sini sangat senang dan percuma...

Ok laaa... korang layan gambar2 kitorang geng KBBA masa kat sana ari tu...

Akiff excited nak berbuka puasa... mcm la die puasa...

Alololo... tomeynyer... yg dpn tu anak Angah... Zayyan nama dia...

Ni smue teruna dalam KBBA... erkkk...

Bile blogger dah berkumpul... ini kejer wajib... wefie... kami KBBA...

Tak cukup dalam dewan kitorang berhavoc... bawak sampai ke bahagian luar pulak...

Apa pun kami dari Kelab Blogger Ben Ashaari sgt2 hargai jemputan dari Eden Catering ni dan semoga Eden Catering sentiasa maju kehadapan dalam industri keterer....

Yang berminat nak berbuka di sini boleh hubungi detail di bawah :

http://www.edenfood.com.my
03-22401012
019-2594334


Labels: , , , , ,