Baju melayu kain cotton berkualiti dan murah

Baju melayu pakaian wajib hari raya (klik)

Setiap tahun bila menjelang hari raya pastinya baju melayu menjadi baju wajib dipakai... tapi korang sedar tak yg ramai orang  akan mula tukar pakaian biasa bila dah masuk tgh hari... panas katanya... berpeluh dan tak selesa... tapi memang pun... kebanyakan baju melayu yg dijual dipasaran diperbuat dari kain satin atau polyster....

Selalunya lepas hari raya pertama baju melayu memang akan canteeeek jer tergantung dalam almari... jadi koleksi saban tahun atau ade yg gunapakai semula utk raya seterusnya... jarang sangat kita pakai berulang kali sbb kainnya yg kurang selesa... nak kata design baju yg buat tak selesa tak mungkin sbb baju melayu designnya longgar dan selesa... kalau korang perasan... pakcik2 yg selalu ulang alik g masjid pakai baju melayu dan jubah tu biasanya kain baju diorang dibuat dari kain cotton... bkn takde yg yg pakai baju melayu kain satin g masjid hari2 tapi agak kurang jika dibandingkan dengan yg pakai kain cotton.... tapi kalau pagi raya memang kebanyakan orang g solat sunat hari raya pakai baju melayu kain satin... sbb kain satin colur dia sangat striking dan pelbagai...

Oleh sebab itu Kiyai Collection memilih fabrik 'cotton pilihan' yang berkualiti untuk dijadikan baju melayu... baju melayu dari Kiyai Collection sangat selesa dipakai dan susah berkedut serta sejuk dipakai... Fabrik 'cotton pilihan' ini merupakan campuran 75% cotton dan polyster....

Aku dah tengok sendiri kain baju melayu dari Kiyai Collection ni dan dah pakai pun masa sesi photoshoot hari tu... mmg kain dia agak tebal dan sejuk... mula2 aku dok bayangkan kain cotton yg biasa aku tgk tu yg agak nipis... tapi bila dah tgk sendiri baru aku tau yg kain 'cotton pilihan' ni mmg lain skit... pastu jahitan baju kat baju pun kemas.... biasanya kain cotton jenis ni jadi pilihan dan kegemaran orang kenamaan... korang boleh pergi sendiri ushar kain cotton yg dijual di Jakel, Nagoya, Gulaty's atau Kamdar... susah nak jumpa kain cotton yg sesuai dibuat baju melayu dan kalau ada pun harganya sangat mahal... So, now Kiyai Collection ambk inisiatif sendiri dengan mendapatkan bekalan kain cottoon pilihan dari India dan dibawak masuk ke Malaysia... tapi die tak jual kain jer... die jual baju yg dah siap...

Jom tgk antara koleksi baju melayu fabric Cotton Pilihan dari Kiyai Collection ni...

Melalui gambar mgkin korang tak boleh nak imagine how good fabric ni... tp bagi aku, mmg aku suke sgt dgn material die... tebal, sejuk dan selesa... kalau korang prasan, warna utk koleksi2 baju yg ada takde pun yg warna striking sbb cotton kan biase colur lembut2 dan standard jer...

Aku crite kemain panjang pun tak gune gak sebab part paling penting orang nak tahu adalah harga baju melayu ni... Ok2... Harga pasaran baju melayu jenis ni adalah RM220 - RM250 tapi kalau korang mantion yg korang tahu pasal Kiyai Collection ni melalui Blog Abah Careno maka korang akan diberikan special price iaitu RM188 sahaja... harga ni adalah sangat berbaloi jika nak dibandingkan dengan kualiti kain dia... plzzzz jgn compare harga ni dgn kain baju melayu satin atau yg lain2 tu okeh...

Huh... Ok lahh... ade banyaaaaaaaaak lagi koleksi yg ada dan pelbagai warna kat showroom diorang... nak tahu kat mana lokasi diorang... boleh dapatkan info2 Kiyai Collection kat website diorang... klik sini
Atau kunjungi Facebook Page Kiyai Collection... (klik botton like) 

Atau korang boleh jugak tgk koleksi2 lain di Instagram @Kiyaicollection yg akan diupdate dr masa ke semasa... atau pun kalau nak lebih mudah boleh terus hubungi 012-2921051 (Razali) / 013-3912827 (Zuraidah) atau 03-78809388 (Office)... atau boleh juga emailkan sebarang pertanyaan di razali.b.hassan@gmail.com. Kalau korang rasa nak tgk dan pegang sendiri kain yg aku maksudkan ni... korang boleh hubungi Kiyai Collection utk sebarang pertanyaan...





Labels: , , ,