Smartphone Samsung Auto Restart

Uihhh... aku rasa mcm dah lama sangat tak update blog... bizi dgn kejer... huhuhu... Nih aku ade story nak mory... pasal Note 2 aku yg tiba2 buat perangai...

Hari buruh ari tu kan cuti... sedap la kan aku membute kat rumah sengsorang... Akiff kat kg... time ni la nak ambk kesempatan melepak kat rumah mcm zaman bujang2 dulu... Mcm biasa bila bangun pagi terus cari hp dulu... chek dulu notification yg ada... skali tgk hp dah off... smlm aku lupe nak cas... mmg sblm tido tu batery nyawa2 ikan dah... pastu terlena mcm tu jer... hp lupe nak cas...

Trus la aku cas hp tu... dlm setgh jam lps cas aku try on hp tu... boleh on tp smpai ke logo samsung jer... stop smpai situ jer... ok takpe... aku biarkan lagi.. aku cas lagi... lps 2 jam aku try on hp tu lagi... still sama jugak... dia on sampai ke logo Samsung tu jer pastu die restart balik... pastu smpai kat logo samsung die restart lagi... berterusan mcm tu jer... grrrr... aku dah cuak dah... hoi... takkan rosak plak kann... tgh xde budget nak rembat hp baru ni... huhuhu...

Lps lunch aku bersiap terus gerak g Samsung Service Centre kat tingkat 4 Plaza Lowyat... kat sana org tu cakap ada 2 kemungkinan sama ada software problem atau mother board problem... die try format hp aku tu... klau ok maksudnyer software jer problem... so aku kena install balik segala benda dlm hp ni... gambar2 n kontek yg save kat dlm fon smue akan hlg kecuali yg aku save dlm memory card....

Lps sejam tggu... akhirnya hp aku kembali boleh guna... tp jadi mcm hp baru la... segala isi perut dlm hp ni dah hilang... huhuhu... tp takpe la asalkan hp ni berjaya diselamatkan.. servis utk format hp kat samsung servis adalah FREE walaupun warranty dah lama habis... bayangkan klau mother board yg rosak aku kena bayar RM600++ utk repair... selamat duit aku...


Labels: , ,