Pengalaman terbang berdua dengan si kecik

Isnin lepas aku ke Sibu dengan Akiff... Aku ada urusan kejer kat Sibu... kebetulan plak Miss Permaisuri mmg mengajar kat Sibu... iti yg aku bwk skali Akiff... dpt dia lps rindu kat ummie dia...

Ni 1st time pengalaman naik flight berdua jer dgn Akiff... sblm ni Akiff penah jer naik flight tp ummie dia ada skali... tp kali ni aku kena handle dia sengsorang... masa kat airport paling mencabar... seminit pun dia tak dok diam... letih nak kejar dia...

Ni dah masuk kat ruang menunggu... Kat sini dia leka la kjap tgk flight yg ada tu...

Masa dlm flight Akiff dah excited... tp btul2 tak sangka Akiff boleh behave sgt2 ms tu... aku suruh die duduk dan pakai seat belt... ok jer die...

Ni lps dh naik ke awan... aku bg Akiff susu sbb tkut telinga die bengang plak...

Nsb baik ada screen... ada katun2 lak...

Kusyuk Akiff layan katun...

Makan pun kureng sbb layan katun punya pasal...

Waktu nak take off adalah waktu kritikal... dulu ms 1st time Akiff naik flight die nangis masa nak landing laa... sakit telinga katanya...

Kali ni dgn pengalaman yg ada... aku dah standby sebotol air utk Akiff... kjap2 aku bg die minum... skali minum 2 3 teguk pun ok dah... Alhamdulillah berhasil... takde sakit telinga mcm sblm ni... Akiff happy jer sepanjang perjalanan...

Akiff kan takut segala benda tp naik flight tak takut plak dia... baik masa nak fly atau ms nak landing... Akiff steady jer...

So skrg ni kitorang masih kat Sibu... smggu kat sini... insyaAllah ahad ni baru blk KL...

Labels: